Indicii bursieri de pe Wall Street au închis la niveluri record. Optimism privind o revenire puternică a economiei americane

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis la niveluri record. Optimism privind o revenire puternică a economiei americane

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de luni la niveluri record, susţinuţi de redresarea puternică a pieţei muncii şi a sectorului serviciilor din Statele Unite, care măresc aşteptările privind o revenire puternică a economiei americane, după pandemia de coronavirus.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,13%, la un nivel record, S&P 500 a avansat cu 1,4%, de asemenea la un maxim record. Nasdaq Composite a crescut cu 1,7%, transmite CNBC.

Departamentul Muncii a anunţat vineri că în luna martie au fost create 916.000 de locuri de muncă, exceptând sectorul agricol, cele mai multe după august 2020, în timp ce rata şomajului a scăzut la 6%. Economiştii se aşteptau la crearea a 675.000 de locuri de muncă şi la o rată a şomajului de 6%.

ADVERTISING

Totodată, un indice privind activităţile din sectorul serviciilor, calculat de Institute for Supply Management, a urcat luna trecută la 63,7, cel mai ridicat nivel din istoria indicelui.

Aşteptările iniţiale sunt pentru o revenire majoră în V. Singurul lucru care îi poate sta în cale este o nouă închidere a economiei pentru a ţine sub control tulpinile de Covid-19 sau o greşeală de politică a Fed. Niciuna nu pare iminentă”, a declarat Tony Dwyer, analist şef pentru pieţe la firma Canaccord Genuity.

ADVERTISING

Acţiunile Tesla au crescut luni cu peste 4%, în urma raportării de către compania a unor date refeitoare la producţie şi livrări care au depăşit aşteptările.

Titlurile GameStop au recuperat pierderile de două cifre şi au închis în declin cu circa 2%, după ce retailerul de jocuri video a anunţat că ar putea vinde acţiuni în valoare de până la 1 miliard.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇