Ghinea a explicat ce se întâmplă cu PNRR-ul după demisia din Guvern și spune că e foarte bine dacă preia Cîțu interimatul

Ghinea a explicat ce se întâmplă cu PNRR-ul după demisia din Guvern și spune că e foarte bine dacă preia Cîțu interimatul

Cristian Ghinea, ministrul demisionar al Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a explicat ce se va întâmpla cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), odată cu plecarea sa din Executiv.

Ghinea spune că ar fi bine dacă interimatul ar fi preluat de premierul Florin Cîțu, așa cum a apărut pe surse această informație. El a subliniat că nu se va întâmpla nimic cu PNRR-ul României.

„Cu premierul Florin Cîțu am stabilit mai multe detalii, oamenii cheie din PNRR care ar trebui să rămână, i-am propus continuitate, a acceptat. Îi știe și el pentru că a lucrat și el cu ei. Atunci nu ar trebui să se intâmple nimic (cu PNRR - n.red.).

ADVERTISING

Practic, dacă mai sunt întrebări de ultima oră de la Comisia Europeană știu oamenii să răspundă. Oricum îl consultam pe premier, deci faptul că preia interimatul e foarte bine. Are echipa care poate să-l continue, dar nu cred că se mai poate întâmpla nimic pe acest subiect, decât să primim vestea bună că va fi aprobat”, a declarat Cristian Ghinea, după ce marți dimineață și-a depus demisia din funcția de ministrul al Investițiilor.

Întrebat totuși dacă partea română ar putea să retragă PNRR-ul sau să-l mai modifice acum, Ghinea a replicat că „am fi complet idioți să facem asta”.

„Teoretic, se poate modifica sau retrage, dar am fi complet idioți să facem asta, mai ales că nu este un PNRR al meu, este un PNRR al întregii coaliții. A fost îndelung discutat și cu prim-ministrul, vicepremierii, toate ministerele au lucrat la acest plan și nu cred. Ar fi complet absurd să mai schimbăm ceva”, a spus Ghinea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Spre deosebire de colegii săi demisionari, Cristian Ghinea nu a făcut un bilanț al mandatului său.

Iată bilanțul făcut de Ioana Mihăilă, care a demisionat de la Ministerul Sănătății, și declarațiile lui Cătălin Drulă, la final de mandat la Ministerul Transporturilor.

Context

Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile, marți dimineață, după cum a anunțat Dan Barna încă de luni seara.

Decizia a fost luată după ce luni a eșuat și a treia încercare de a stabili calendarul moțiunii de cenzură, depusă vineri (3 septembrie) de USR PLUS și AUR.

„Văzând ce s-a întâmplat azi (luni - n.red.) în BPN am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu. Nu se mai poate așa.

ADVERTISING

Florin Cîțu a dinamitat cu bună știință și cinism această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii se retrag din Guvern. Mâine dimineață (marți - n.red.) domnul premier va avea pe birou demisiile”, a anunțat co-președintele USR PLUS luni seara.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase mandate:

  • Dan Barna – vicepremier, Claudiu
  • Claudiu Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului,
  • Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor și Infrastructurii,
  • Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății,
  • Cristian Ghinea - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene
  • Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ministrul Justiției, Stelian Ion a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

Iată și reacțiile din scena politică după anunțul demisiilor miniștrilor USR PLUS:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇