Disney concediază 28.000 de angajați din cauza pandemiei

Disney concediază 28.000 de angajați din cauza pandemiei

Compania Walt Disney a anunțat că va concedia 28.000 de angajați. Cei mai mulți dintre aceștia lucrează în parcurile sale tematice din SUA.

Pentru această decizie, compania a invocat numărul limitat de vizitatori, dar și incertitudinea cu privire la durata pandemiei de COVID-19, arată BBC.

Parcurile tematice au primit o lovitură imensă din cauza pandemiei. La începutul anului, Disney a închis toate parcurile tematice, din cauza virusului. Însă acum doar Disneyland din California mai este închis.

Josh D'Amaro, președintele unității de parcuri, a transmis că au fost nevoiți să ia această decizie dificilă de a începe procesul de reducere a forței de muncă. Conform comunicatului, 67% dintre cei care urmează să fie concediați sunt angajați cu jumătate de normă.

ADVERTISING

Parcurile Disney din Shanghai, Hong Kong, Tokyo și Paris nu sunt afectate de anunț.

Ce pierderi a înregistrat compania

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni în care parcurile au fost închise. Veniturie pentru această divizie au scăzut cu 85% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Josh D'Amaro a precizat că situația este înrăutățită de ceea ce se întâmplă în California, unde statul nu a ridicat restricțiile care le-ar permite să deschidă parcul tematic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇