Din cauza pandemiei, Disney amâna lansarea a două filme foarte așteptate de fani

Din cauza pandemiei, Disney amâna lansarea a două filme foarte așteptate de fani

Walt Disney a anunţat, miercuri, amânarea pentru 2021 a lansărilor peliculelor ”Black Widow”, un film cu supereroi, şi ”West Side Story”, în regia lui Steven Spielberg.

Cele două filme erau cele mai importante pelicule rămase în programul lansărilor de la Hollywood în 2020, informează Reuters.

''Black Widow'' a fost amânată cu şase luni până în mai 2021, iar ''West Side Story'', versiunea-film a musicalului clasic de pe Broadway, până în decembrie 2021.

Pandemia afectează grav industria filmului

Schimbarea datelor de lansare vine în continuarea eforturilor dezamăgitoare de a aduce americanii înapoi în cinematografe după ce pandemia de coronavirus a dus la închiderea sălilor de spectacole în lumea întreagă, începând cu luna martie.

ADVERTISING

Sălile rămân închise în Los Angeles şi New York, cele mai mari centre de cinema din Statele Unite. Marii operatori AMC Entertainment şi Regal Cinemas, deţinute de Cineworld Plc, şi-au redeschis porţile în alte oraşe americane.

Ce lansări avem, totuși, anul acesta

Puţinele superproducţii care au rămas în calendarul lansărilor de anul acesta includ cel mai recent episod din franciza James Bond, ''No Time to Die'', care urmează să aibă premiera pe 20 noiembrie, şi ''Wonder Woman 1984'', care a fost recent amânată pentru 25 decembrie.

ADVERTISING

Disney şi alte studiouri şi-au modificat calendarele de mai multe ori încercând să estimeze momentul în care pandemia va fi pierdut suficient de mult în intensitate astfel încât spectatorii să revină în sălile de cinema.

Unele pelicule nu au mai beneficiat de o lansare în cinema, ci au avut premiera direct pe platformele de streaming.

Lansarea Black Widow a mai fost amânată

''Black Widow'', cu Scarlett Johansson în rolul unei supereroine Marvel, a fost iniţial programat pentru luna mai şi amânat ulterior pentru 6 noiembrie.

ADVERTISING
Marvel Studios' Black Widow | Official Trailer

Disney a mai anunţat miercuri că ''Death on the Nile'', după Agatha Christie, va fi lansat în decembrie 2020 în loc de octombrie, iar ''Eternals'', produs de Marvel Studios, pentru noiembrie 2021, în loc de februarie 2021.

''Marvel a luat decizia corectă şi responsabilă'', a scris pe Twitter Kumail Nanjiani, unul dintre actorii din distribuţia ''Eternals''.

''Este o pandemie. Nimic nu e mai important decât sănătatea şi vieţile oamenilor. Nu îi pot îndemna pe oameni să meargă la cinema înainte să cred că e sigur să mergi''.

Disney îşi menţine intenţia de a lansa animaţia ''Soul'', realizată de studioul Pixar, pe 20 noiembrie în cinematografe. 

Disney and Pixar’s Soul | Official Trailer | Disney+

Citește știrile zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇