Euro doboară un nou record, pentru a doua zi consecutiv, în timp ce toți economiștii avertizează cu privire la bomba pensiilor

Euro doboară un nou record, pentru a doua zi consecutiv, în timp ce toți economiștii avertizează cu privire la bomba pensiilor

Euro a crescut, joi, doborând un nou record, după cel de miercuri, în raport cu moneda națională. Creșterea de ieri a fost pusă pe seama faptului că  Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%, în ciuda avertismentelor de la Guvern, analiști economici și din partea mediului de afaceri, care atrăgeau atenția că această măsură ar fi catastrofală pentru buget.

În plus, azi Curtea Constituțională a dat undă verde pentru dublarea alocațiilor copiilor, o altă măsură decisă de Parlament și care va pune presiune pe bugetul și așa greu încercat de pandemie.

ADVERTISING

Banca Națională a României (BNR) a cotat un euro la 4.8722 lei/unitate, în creștere cu 0,17% față de ședința anterioară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dolarul a crescut cu 0,85% până la 4.1883 lei/unitate, potrivit site-ului BNR.

Și francul elvețian a crescut. Acesta a ajuns la 4,5207 lei/unitate, de la valoarea de 4,5183 lei/unitate de miercuri.

ADVERTISING

Și lira sterlină a crescut destul de mult și a ajuns la 5,3309 lei/unitate de la cotația anterioară de 5,2908 lei/unitate.

Prețul gramului de aur a scăzut. Acesta a ajuns la 249,2556 de lei de la 252,2762 de lei.

Iată cât a fost cursul miercuri, 23 septembrie

Citeşte şi Mințiți ca să fie manipulați


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇