Cîțu: Românilor le-a crescut considerabil puterea de cumpărare, în ultimul an

Cîțu: Românilor le-a crescut considerabil puterea de cumpărare, în ultimul an

Premierul Florin Cîțu susține că salariile nu s-au majorat doar pe hărtie, în țara noastră, în ultimele 12 luni, ci că oamenilor chiar le-a crescut puterea de cumpărare.

Sâmbătă dimineață, Cîțu a postat pe Facebook un mesaj în care se referă la cele mai recente date privind salariile românilor și puterea lor de cumpărare, așa cum au fost ele măsurate de Institutul Național de Statistică (INS).

Mai exact, potrivit lui Cîțu, INS a constatat că salariul mediul nominal net a crescut cu 11,9% față de luna aprilie a anului trecut.

ADVERTISING

În principiu, creșterea de venituri ar putea să nu le folosească oamenilor la nimic, în cazul în care ea este anulată de inflație sau majorări ale prețurilor care au alte cauze.

Dar la noi au crescut nu doar veniturile, ci și puterea de cumpărare, susține premierul Florin Cîțu.

”INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%. Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri”, a mai scris Flori Cîțu pe Facebook.

Crește puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor!INS a anunțat ieri: "Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020▪...

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 11 iunie 2021

Guvernul României consideră că economia României se află pe un trand ascendent, după ce a înregistrat a cea mai mare creștere din UE, în primele două trimestre din acest an.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇