Tu știai că aceste lucruri trebuie schimbate des la mașina ta? Fără ele, nu te vei bucura de ea mulți ani

Mulți oameni sunt extrem de entuziasmați atunci când se hotărăsc să se apuce de învățat pentru școala auto, iar atunci când devin deja șoferi și reușesc să aibă propria lor mașină, bucuria crește și mai tare. Cu toate acestea, de multe ori se scapă din vedere elementele care trebuie avute în vedere regulat, în așa fel încât nimic să nu se uzeze din ignoranță. Dacă intenționezi să îți achiziționezi o mașină în viitorul apropiat sau dacă deja ai una, atunci sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi. Citește rândurile de mai jos pentru a afla care sunt acestea.

ADVERTISING

Iată ce lucruri trebuie să faci pentru ca mașina ta să poată funcționa optim:

  • Schimbă filtrele și uleiurile regulat

Schimbul de ulei și de filtre este o operațiune pe care orice conducător auto trebuie să o facă atunci când este parcurs un anumit număr de kilometri. Acesta diferă de la mașină la mașină, dar și în funcție de motorul ei. Deci, trebuie să întrebi un mecanic, pentru că doar el îți poate răspunde corect la întrebări. Însă, important de reținut e faptul că aceste schimburi nu trebuie amânate, deoarece scopul lor este să ofere forță motorului și să păstreze toate conductele curate și nu „înfundate”. Alege, de asemenea, să folosești uleiuri de calitate, specifice modelului tău de autovehicul. Este mult mai bine să întreții și să previi decât să repari.

ADVERTISING
  • Echipează-ți vehiculul cu anvelopele corespunzătoare

Cauciucurile unei mașini trebuie schimbate în fiecare sezon. Există un tip special pentru iarnă, care are mult mai multă aderență, în conformitate cu condițiile meteo nefavorabile și carosabilului umed sau zăpezii. Celălalt tip e reprezentat de așa-numitele cauciucuri de vară, gândite pentru asfaltul uscat. Poți arunca o privire pe anvelino.ro pentru achiziționarea unor anvelope care să corespundă modelului de jante pe care le ai la mașina ta. Desigur, trebuie să le alegi în funcție de sezonul în care urmează să conduci mașina. Nu te expune unui risc de accidentare din cauza unor cauciucuri necorespunzătoare!

ADVERTISING
  • Repară mașina la timp

Acest sfat poate că ți se va părea banal, dar, din păcate, mulți conducători auto nu țin cont de el și ajung să experimenteze situații extrem de neplăcute. Așadar, mașina trebuie reparată în cel mai scurt timp posibil de la momentul producerii unui accident ori de când este găsită o defecțiune. Pe lângă faptul că multe se pot strânge multe probleme într-un timp scurt și va trebui să acoperi o sumă mai mare deodată, viața mașinii tale este periclitată de această amânare. Motorul sau bateria nu vor mai funcționa optim, iar dacă e vorba de avarii ale caroseriei, rugina poate apărea oricând.

Așadar, filtrele, anvelopele și reparațiile făcute la momentul potrivit pot prelungi considerabil durata de viață a unui autovehicul, deoarece fiecare în parte are un rol important pentru o funcționare excelentă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇