Alegerea corectă a anvelopelor 205 55 r16 iarna

Alegerea corectă a anvelopelor 205 55 r16 iarna

Anvelope iarnă 205 55 R16 – o necesitate pentru mașina ta în sezonul rece

Achiziția unei mașini este o investiție pe termen lung, dar totodată presupune și o cheltuială continuă.

La achiziționarea mașinii trebuie să ținem cont și de investițiile ulterioare pe care suntem nevoiți să le facem, cu materialele consumabile, cu atât mai mult la investiția în anvelope. Un set de anvelope calitative oferă o experiență a șofatului mai confortabilă.

Principalele funcții ale anvelopelor includ susținerea încărcăturii vehiculului, transmiterea forțelor de tracțiune și frânare la suprafața drumului, absorbția șocurilor rutiere și schimbarea și menținerea direcției de mers. Iar pentru a putea beneficia de aceste funcții în siguranță, trebuie să ne alegem anvelopele corect.

ADVERTISING

Un prim criteriu la care se acordă deosebită atenție este sezonul, când trebuie să facem distincție între eficiența anvelopelor și schimbul lor. Odată cu scăderea temperaturilor sub 7 grade, este nevoie să optăm pentru 205 55 r16 iarna.

Condițiile meteorologice ne pot afecta serios starea mașinii, întrucât la circulația pe gheață, zăpadă sau carosabil ud avem nevoie de cauciucuri iarna 205 55 r16 de calitate.

Cum alegem cele mai bune cauciucuri de iarnă 205 55 r16?

Atunci când achiziționăm anvelopele dorim ca investiția să fie una pe termen lung, acestea să reziste cât mai mulți ani și să ne ofere performanța dorită. Pentru ca acestea să fie posibile, este necesar să ținem cont de câte caracteristici și anume:

ADVERTISING

Consumul – consumul pe care îl avem la mașină este foarte important, atât pentru 205 55 r16, cât și pentru restul modelelor de anvelope. Acestea au calificative de la A la G, care indică nivelul de consum. Cu toții urmărim să obținem un consum cât mai mic, ei bine, acest lucru poate fi obținut cu ajutorul anvelopelor, dacă alegem anvelope cu notații A sau B spre exemplu. Obținem un consum mai mic de combustibil și, implicit, o economie.

Zgomotul produs în mers – pentru drumuri cât mai line ne dorim ca anvelopele să nu producă zgomot în mers sau, dacă produc, că fie cât mai mic. Este recomandat să alegem anvelope 205 55 r16 care nu depășesc 70 decibeli în momentul rulării. Prețurile anvelopelor pot varia în funcție de nivelul de zgomot produs, însă cu atât mai mult iarna, când circulăm pe carosabil acoperit de zăpadă sau gheață și spațiul de frânare se reduce, ne dorim anvelope cât mai silențioase. Anvelopele care au până în 75 decibeli sunt încadrate în categoria celor confortabile, care nu generează poluare fonică. Așadar, în alegerea de anvelope iarna este recomandat să ținem cont și de acest aspect, întrucât va influența cu mult confortul pasagerilor mașinii, cât și a celorlalți participanți la trafic.

ADVERTISING

Indicele de viteză – acest indice este marcat sub forma unui simbol din litere, iar pe baza lui vom putea cunoaște viteza maximă constructivă a anvelopelor. Ne oferă informații despre viteza pe care o putem atinge cu anvelopele din dotare, însă este important să ținem cont și de limitele de viteză impuse pe sectoarele de drum pe care circulăm.

Indicele de încărcare – este marcat sub forma unei notații din 2 sau 3 cifre și ne ajută să identificăm masa maximă pe care anvelopele 205 55 r16 o pot susține, atunci când sunt încărcate cu presiunea corectă. Nu se recomandă să alegem anvelope care au un indice sub cel omologat.

Garanția – conform legii, anvelopele beneficiază de o garanție de 2 ani, din momentul în care au fost achiziționate. Așadar, atunci când alegem să achiziționăm cauciucuri iarnă 205 55 r16, trebuie să ne asigurăm că o facem de la un comerciant acreditat, care ne poate oferi și garanția cuvenită.

Alegerea comerciantului în ceea ce privește achiziția de anvelope trebuie să fie una bine documentată. Trebuie să ne asigurăm că anvelopele sunt autorizate de lege pentru a putea fi utilizate în sezonul rece și că sunt marcate corespunzător, conform Directivei 92/23/CE, cu privire la pneurile anvelopelor.

Pe anvelope-discount.ro găsim numeroase anvelope iarnă 205 55 r16, de la cunoscuți producători, care îndeplinesc prevederile legale cu privire la circulația în siguranță. Pe lângă prețurile competitive la anvelope, clienții beneficiază gratuit de consultanță de specialitate, iar pentru cei din zona București, anvelopele se pot ridica și din showroom-ul din șoseaua Chitilei, unde se potmonta deja la mașină.