Cum să-ți îngrijești corect anvelopele pentru a le prelungi durata de viață

Cum să-ți îngrijești corect anvelopele pentru a le prelungi durata de viață

Anvelopele sunt o piesă extrem de importantă, care necesită îngrijire pentru a te bucura de ele într-o stare cât mai bună pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Făcând contact direct cu diferite suprafețe de carosabil acestea se pot uza cu ușurință și astfel nu te vei mai bucura de aceleași performanțe la condus. Cu toate acestea, dacă sunt îngrijite corect, anvelopele pot avea o durată de viață foarte lungă. Așa că dacă vrei să știi câteva idei ce te pot ajuta să îți menții anvelopele ca noi pentru mult timp continuă să citești.

ADVERTISING

Iată cum poți să-ți îngrijești corect anvelopele pentru a te bucura de ele pentru cât mai mult timp:

Verificarea la un service

Sunt anumite proceduri care trebuie realizate frecvent pentru a te asigura că totul este în regulă și poți circula în siguranță cu mașina ta. Vizita la un service auto este indicat cel puțin o dată pe an pentru un control de rutină al întregii mașini, dar și al anvelopelor. Trebuie verificată în special presiunea lor, pentru a te asigura că nu riști să faci vreo pană nedorită. Acest lucru poate fi făcut și acasă, nu este necesară vizita la un service auto. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Depozitarea în spații adecvate

Un aspect important este depozitarea anvelopelor. La schimbarea între sezoane când înlocuiești anvelopele de vară cu anvelopele de iarnă e important să găsești un spațiu potrivit pentru depozitarea setului pe care nu îl mai folosești. Încearcă să eviți spațiile cu umezeală sau expunerea în preajma unor substanțe toxice pentru a te asigura că nu există riscul de a deteriora suprafața roților tale. Caută niște cutii ermetice în care să le pui pentru a te asigura că sunt în siguranță. Pentru seturi noi de anvelope poți vedea gama de produse disponibile pe Altex.ro, unde găsești un raport calitate-preț excelent. 

ADVERTISING

Protejează anvelopele 

Încearcă să fii mai atent cu anvelopele tale, dacă pui extrem de multe frâne, turezi mașina și conduci pe diferite tipuri de carosabil, acesta se vor uza mult mai rapid. Așa că încearcă să conduci prudent și să eviți drumurile neamenajate pentru a nu risca să strici suprafața lor în vreun fel. Evită să încarci mașina cu un număr ridicat de kilograme, acest lucru va dăuna anvelopelor tocmai pentru că ele preiau din greutatea mașinii tale. De asemenea, fii atent ca din când în când să mai schimbi anvelopele între ele, pentru că de obicei cele din față au tendința să se uzeze mai repede. 

Așadar, îngrijirea anvelopelor poate să se realizeze prin mai mulți pași, în funcție de gradul de uzură al acestora. Vizita la un service, schimbarea roților între ele sau atenția la greutatea pe care o duci cu mașina sunt doar câteva din lucrurile pe care le poți face pentru a menaja puțin anvelopele și pentru a te putea bucura de un mers lin pe orice tip de carosabil. Mereu e mai bine să previi anumite stricăciuni dacă e posibil, decât să te trezești că e cazul să le înlocuiești.