Scuterul electric – o experiență fantastică pe roți

Scuterul electric – o experiență fantastică pe roți

Acum că a venit căldura, cu siguranță veți face tot ce este posibil să nu mai stați în casă și să vă bucurați de razele soarelui și al aerului cald de primăvară. Plimbările pot fi o alegere bună pe distanțe scurte, dar pot deveni câteodată și monotone. Un scuter electric vă poate salva de monotonie și vă puteți distra cu el mai mult decât ați crede. În ziua de azi, tehnologia a explodat în toate ariile, iar necesitatea unui vehicul electric a devenit din ce în ce mai uzuală din punct de vedere al costurilor, dar și al emisiilor nocive pentru mediu. 

Există scutere care mai de care, cu modele care pot arata la fel ca motocicletele tradiționale pe combustibil. Datorită tehnologiei, producătorii au reușit să combine performanțele cu utilitatea, având costuri mai reduse, dar și o economisire importantă și ecologică. Anul 2022 este perfect pentru dvs. să începeți o nouă aventură alături de un astfel de scuter electric. Mai mic sau mai mare, cu viteze mari sau mici, vă va oferi tot ce aveți nevoie pentru a parcurge orice distanță într-un mod ecologic și ieftin.

Beneficiile unui scuter electric

Va fi o experiență de neuitat și pe lângă distracția maximă, vă va ajuta să ajungeți la școală sau birou mult mai repede, evitând astfel traficul. Scuterul electric este ecologic, nu are emisii și puteți contribui la salvarea planetei, ușor și confortabil în timp ce vă distrați. 

Pe lângă cele enumerate mai sus, ele sunt silențioase. Astfel, vă puteți bucura de liniște în timpul călătoriilor, zgomotul motoarelor clasice fiind de domeniul trecutului.

Este necesară obținerea permisului de conducere în cazul scuterelor electrice?

Este o întrebare firească pe care cu siguranță v-ați pus-o înainte să vreți să vă achiziționați un astfel de scuter electric. În legislație este prevăzut faptul că un vehicul moped a cărui viteză este de maxim 25 km/h nu necesită permis sau înmatriculare. 

ADVERTISING

Astfelm vă puteți bucura mult mai repede și ușor de noua achiziție, nefiind necesar să aplicați pentru școala de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoria de vehicul pe care intenționați să îl cumpărați.

De ce să investești într-un astfel de mijloc de transport?

De ce se merită? În primul rând, merita sa subliniem costul redus de întreținere. Încărcarea este mult mai ieftină decât în cazul combustibililor fosili și este ecologică. Aceste trei aspecte pe care toți le urmărim când vine vorba de achiziționarea unui vehicul sunt cele mai importante. În plus poți economisii timp atunci când vrei să ajungi la destinația dorită, evitând orele aglomerate din oraș.

Siguranța este importantă pentru dvs. și familie. Astfel, cu un scuter electric având o viteză maximă de 25 km/h nu veți mai fi în pericol datorită vitezei scăzute. Studiile arată că majoritatea accidentelor produse sunt din cauza vitezei excesive.

Este și portabil fiind ușor de trasportat atunci când vreți să plecați în vacanță, îl puteți băga în portbagaj și vă va permite să vă bucurați de experiențe frumoase la munte, la mare sau chiar și în alte țări, putând astfel vizita mai ușor și mai bine obiectivele turistice. Și dacă tot plecați în alta țară cu el, veți vedea că vă va ajuta să descoperiți locuri rar vizitate, putând avea suprize la orice pas.

Cine poate folosi un astfel de vehicul?

Aceste scutere pot fi conduse de toate persoanele care au o vârstă minimă de 16 ani. Astfel, drumul la liceu sau facultate îi va impresiona pe colegi, dar și veți ajunge la timp fară să mai întârziați la orele de curs. 

ADVERTISING

Daca aveți un job în mijlocul orașului, vă poate ajuta la fel de mult pentru a vă distra în drum spre serviciu și pentru a vă bucura de vremea frumoasă de afară. Scuterul il puteți utiliza și când mergeți la cumpărături.

Cât costă un scuter electric?

Scuterele electrice au diverse forme, puteri și autonomii. Astfel și prețul poate varia în funcție de modelul pe care îl alegeți. Unele sunt dotate cu două locuri, ceea ce va scădea semnificativ autonomia bateriei, dar exista și cazuri în care puteți atașă o baterie suplimentară pentru a parcurge km în plus.

Mai jos vă vom prezenta câteva modele pentru a vă face o idee fidela legata de preturi, varante, autonomii și viteze maxime pe care le puteți obține:

1. Scuter electric Super SOCO CU Mini

Acest scuter are o viteză maximă de 25 km/h și o autonomie de până la 40 – 50 km, datorită bateriei de 48V/ 20Ah.

Este destinat adulților, dar și persoanelor care au împlinit 16 ani. 

Puterea motorului de 600 W vă poate deplasa rapid acolo unde este necesar. 

Greutatea maximă admisă este de 120 kg și greutatea scuterului este de doar 64 kg, fiind ușor de transportat în vacanțele mult visate.

Incorporat vine cu un sistem de alarmă pentru o protecție sporită antifurt și pornirea se poate realiza prin Keyless Go. fiind rapid de pornit doar prin apăsarea unui buton.

Se livreaza pe culoarea gri care se pretează foarte bine cu orice tip de vestimentație veți purta.

Timpul de încărcare este între 4 și 6 ore, iar unghiul de urcare este de 10 grade.

Este perfect realizat pentru orașe, putând străbate o arie largă a destinațiilor pe care doriți să le faceți, iar cu portbagajul atașat vă puteți face și cumpărăturile zilnice.

ADVERTISING

Nu este necesar permis de conducere și înmatricularea acestuia, având doar viteza maximă de 25 de km, conform legislației în vigoare.

Prețul de achiziție pentru acest scuter este de aproximativ 8.859 RON

2. Scuter electric Super SOCO TS

Scuterul Super SOCO TS este mult mai puternic decât Super SOCO MINI având o viteză de până la 45 km/h și o autonomie maximă de 80 km. În cazul acestui scuter este necesar obținerea permisului de conducere trecând pragul din legislație de 25 km/h. 

Motorul este realizat în parteneriat cu Bosh și are o putere de 2,4 Kw.

Acest model ne impresionează datorită design-ului modern cu aspect de motocicletă, la care cu siguranță toată lumea s-a gândit cel puțin o dată. 

Datorită vitezei controlate de maxim 45 km/h, acum vă puteți bucura de experie nta unei astfel de motociclete la care probabil în trecut ați fi renunțat din cauza posibilelor incidente care pot apărea pe parcursul conducerii. 

Display-ul este mare și vă va arăta tot ce aveți nevoie pentru călătoria dvs. de la KM parcurși, viteza, starea bateriei cât și distanța parcursă cu aceasta.

Farurile și stopurile de pe spate sunt luminate prin led având 2 faze, scurtă și lungă, cu un consum redus de energie.

Acest model vine într-o gamă variată de culori pentru a-ți satisface orice dorință de la Alb Polar, Portocaliu MAGIC, Negru King Kong, Argintiu Fulger și Roșu Flacara. Se potrivește oricui indiferent de sex sau vârstă.

Dispune de frâne hidraulice pentru o oprire controlată, dar și de un sistem de alarmă pentru cei nepoftiți.

Greutatea maximă suportată este de 150 kg, iar greutatea vehiculului este de 72 kg. 

Sistemul de pornire este simplu și rapid, putând fi acționat prin butonul central Keyless Go.

Dimensiunile acestuia sunt 1898 x 703 x 1059 mm, având caracteristici asemănătoare unei scuter pe combustibil.

Prețul de achiziție este de aproximativ 13.999 RON.

3. Scuter electric Super SOCO TC

Acest scuter inspirat din modelele din anii ‘50 vă va convinge că merită o astfel de achiziție. Aspectul vintage va întoarce privirile tuturor mai ales și datorită faptului că este electric și eco.

Datorită motorului Bosh de 3 kw, el poate dezvolta o viteză maximă de 45 km/h si vă puteți bucura de toate peisajele, mergând relaxat acolo unde aveți nevoie.

Bateria de 30 Ah este suficientă pentru a putea parcurge 70 – 80 km, putând astfel să vă bucurați de acesta întreaga zi.

Este destinat adulților cu permis de conducere, depășind viteza de 25 km/h care este prevăzută în legislație. Unghiul de urcare in pantă este mai mare decât în cazul celorlalte modele, fiind până la 17 grade. 

Timpul de încărcare este de 5 – 7 ore; se cuplează seara, iar dimineața il puteți avea pregătit pentru noi aventuri.

Și acest model dispune de alarmă, frâne hidraulice și butonul de pornire rapidă Keyless Go.

Greutatea maximă suportată este de 150 Kg, iar cea a vehiculului este de 84 kg.

Dimensiunile sale sunt de 1920 x 710 x 1100 mm, fiind ușor de transportat în călătoriile mai lungi.

Prețul de achiziție este de aproximativ 17.299 RON

4. Scuter electric Super SOCO CPX

Modelul de la Super Soco CPX vă va impresiona datorită vitezei mari pe care acesta o poate avea fiind de până la 90 km/h; dată de motorul de 6 kw. Aceasta este următoarea etapă în materie de autonomie și viteză în comparație cu modelele de mai sus. Veți putea parcurge distanțe de până la 70 km, scuterul putând fi util atât în mediul urban, cât și în cel rural. Plimbări lungi și rapide - cu asta se laudă cei de la Super Soco cu acest tip de vehicul electric. 

Autonomia se poate mări în funcție de viteza de parcurgere, cât și de greutatea persoanei care o conduce. Spre exemplu, dacă pilotul are 75 kg la o viteză de parcurgere medie de 45 km, cu cele 2 baterii instalate veți putea realiza un traseu de până la 140 km. 

Bateria este de 60V cu 45 Ah, având o încărcare rapidă în doar 4 – 6 ore .

Sistemul de lumini este full led având o rază de acțiune de până la 75 de metri, iar luminozitatea faza scurtă este de 13480 cd și în faza lungă 29000 cd. Acest sistem are protecție pe timp de ploaie și praf, sporind astfel integritatea scuterului.

În plus față de dotările impresionanate, acest model are și un port USB de încărcare a telefoanelor sau al oricărui dispozitiv electronic care vă este la îndemână și necesar în timpul mersului.

Prețul de achiziție pentru Scuterul electric Super Soco CPX este de aproximativ 20.699 RON.

5. Scuter electric Super SOCO TC Max Spoke

Acest scuter electric este destinat exclusiv adulților și persoanelor care posedă permis de conducere categoria A. Având o viteză maximă de 95 km/h, fiind propulsat de motorul electric de 5 kw, acest scuter poate deveni o experiență de neuitat în călătoriile dvs.

Acest vehicul îl putem numi direct motocicletă având în vedere viteza cât și construcția sa. Puse una lângă alta nu vă veți da seama care este electrică sau pe combustibil; doar în momentul pornirii veți observa diferența clară dintre acestea datorită motorului electric care este foarte silențios.

Bateria de 45 Ah are o autonomie de până la 110 km, putând fi utilizată și pe distanțe mari.

Aspectul este interesant având un design atât modern cât și retro, cele 2 imbinandu-se perfect pentru a impresiona și impune respect în drumurile tale. Motorul este unul cu lanț, cu o putere de 72V. 

Sistemul de lumini led este puternic, fiind de mare ajutor și în cele mai întunecoase nopți sau cele mai grele condiții meteorologice.

Este necesară înmatricularea datorită vitezei mari conform legilor în vigoare.

Interesant la acest scuter este faptul că are un GPS integrat în care puteți vizualiza în permanență condițiile în care se află de la încărcare, locația sa, cât și traseele parcurse. 

Sistemul de frânare este îmbunătățit, oferind siguranța opririi prin CBS (combined braking system).

Afișajul se face prin panoul principal cu aspect retro al afisajului mecanic clasic al lui Cafe Racer, combinând armonios tehnologia; vă va indica autonomia cât și km parcurși.

Pornirea se face fără cheie prin sistemul ingenios Keyless Go.

Prețul de achiziție pentru acest superb scuter este de aproximativ 26.199 RON

Un astfel de scuter vă poate ajuta în multe activități. În acest fel vă puteți bucura de experiența unui astfel de vehicul mai în siguranță atunci când sunteți în vacanță sau la job.

 Prietenii și familia dvs. vor fi impresionați de dotările și aspectul pe care acestea le au, plus vor fi mult mai liniștiți decât în cazul motoarelor cu combustibili fosili, acelea având viteze și riscuri mari fiind predispuse mai des la accidente. De aceea, această variantă electrică este una benefică și pentru dvs., dar și pentru mediul înconjurător totodată.