Tomac încă mai speră să intre în Parlament. Băsescu: PMP şi-a luat ''aurul'' înapoi în R.Moldova

Tomac încă mai speră să intre în Parlament. Băsescu: PMP şi-a luat ''aurul'' înapoi  în R.Moldova

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, aşteaptă cu optimism rezultatul final al alegerilor parlamentare, exprimându-şi speranţa că partidul său va reuşi să treacă pragul electoral.


Şi fostul preşedinte Traian Băsescu se declară optimist cu privire la rezultatele pe care PMP le-a obţinut la secţiile de votare deschise în Republica Moldova la alegerile parlamentare.

„PMP şi-a luat ‘aurul’ înapoi din ultimele 5 secţii de votare numărate din Republica Moldova!!!!!”, a scris Băsescu, luni, pe Facebook.

Băsescu, după ce PMP are 5% în exit-poll: Vom avea 7% la final. Ce mesaj i-a transmis lui Iohannis

ADVERTISING

"Avem speranţa că vom reuşi să intrăm în Parlament, suntem optimişti, aşteptăm rezultatul final al alegerilor. Mai sunt necesare câteva buletine de vot să fie numărate şi sperăm să existe voturi şi pentru PMP.

În cazul nostru se potriveşte perfect sloganul 'Fiecare vot contează'. Partidele pot ajunge în situaţia în care fiecare vot contează şi sperăm să ne atingem obiectivul de a rămâne partid parlamentar", a precizat Tomac.

El a spus că, după ce vor fi anunţate rezultatele finale ale alegerilor, PMP se va pronunţa în legătură cu o eventuală alianţă la guvernare cu PNL şi USR.

"După ce vom avea rezultatele finale şi vom privi cu atenţie spre aritmetica parlamentară, ne vom putea pronunţa. În mod sigur, PMP nu se va aşeza alături de PSD", a transmis Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, PMP a obţinut "foarte multe" voturi în Republica Moldova, ceea ce arată că românii din Basarabia au rămas ataşaţi de partid.

"În Republica Moldova, PMP a obţinut foarte multe voturi. În foarte multe secţii am câştigat alegerile şi în unele din aceste secţii, unde aşteptam în această dimineaţă rezultatul, PMP este câştigător, ceea ce arată că românii din Basarabia au rămas ataşaţi de PMP şi de proiectele pe care noi le promovăm", a arătat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform rezultatelor parţiale, PMP se învârte pe la un scor de 4,7%. Dacă rămâne sub 5% ar însemna că nu poate accede în noul Legislativ.

Citește mai multe despre alegerile din 6 decembrie:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇