Scurtă plimbare printre plagiate maimuțăreli politice

Scurtă plimbare printre plagiate maimuțăreli politice

Bietul domn Roman

După ce că nu-și găsește cartea trecută în CV, mai dă și cu mucii plagiatului în fasolea jurnalistică. Apoi, se retrage acuzând jurnaliștii că îi împiedică lucrul la PNRR. Ce anume lucrează domnul Roman la planul de reziliență nu ne-a spus, bănuiesc că dumnealui dă cu copy-paste prin scrierile din plan ale ministrului Ghinea.

Adevărul adevărat este că numirea domnului Roman la Ministerul Digitalizării o întrece în penibil pe cea a doamnei Gabriela Firea la proaspăt scosul din joben minister al Familiei.

Totuși, se naște o întrebare: dacă ministerul a funcționat bine mersi fără liberal, ce nevoie avem acum de el? Sau poate tocmai d-aia a fost trimis acolo, că la odihnă în Dubai nu se putea…

Păi deja este…

Domnul Marcel Ciolacu, după ce a terminat cu pensiile mult prea speciale ale primarilor și a luat act de reabilitarea în primă instanță a șefului său de partid, Adrian Năstase, sare în apărarea lui Marian Neacșu, susținând că acesta este reabilitat juridic – și omul chiar este –  și că insul va fi un secretar general al Guvernului ,,de excepție”.

ADVERTISING

Păi omul deja este o excepție, n-am știință de vreun fost condamnat care să mai fi ocupat postul acesta. Dacă PSD nu are alți specialiști decât pe Marian Neacșu, este de înțeles ura împotriva Justiției a social-democraților, cum dracu' să nu te scoată din pepeni o instituție care îți condamnă specialiștii taman când te pregătești de guvernare?

Florin Cîțu nu mai este prim-ministru

Domnul Cîțu n-are astâmpăr, deși nu mai este prim ministru și nici șef la PNL nu va mai fi multă vreme, și ne anunță că în ședința alianței s-a definitivat forma ordonanței pentru aplicarea prevederilor PNRR.

Păi chestiunea asta trebuia tranșată într-o ședință de guvern, că d-aia e guvern și supusă aprobării prim-ministrului Ciucă. Ce, ședințele alianței legiferează, ce domnul Cîțu înlocuiește ședintele de guvern cu cele ale alianței și se vâră nepoliticos în locul domnului Ciucă? Ia să meargă și domnul prim-ministru la ședințele Senatului și să bată cu ciocănelul în masă, în locul domnului Cîțu, cum ar fi?

• Vorbe de diletant

Ca în mai toate problemele în care s-a pronunțat, domnul Ciolacu a dovedit și în problema taxei de solidaritate superficialitate și diletantism. După ce că a vorbit fără să aibă la bază o analiză economică, domnul Marcel a uitat sau nu a știut că o astfel de prevedere trebuie introdusă în Codul Fiscal și că ea va intra în vigoare peste șase luni, adică… în 2023.

Domnul Ciucă spusese înaintea ședinței alianței că în 2022 nu va fi nicio taxă nouă, dar domnul Marcel nu l-a ascultat. A fost nevoie de o ditamai ședința ca să i se explice social-democratului cum stau lucrurile cu legea. Păi dacă se pierde timpul cu astfel de băznăi prin ședințele alianței, cred că ministrul de Finanțe Cîciu ar trebui dat afară din PSD, pentru că n-a avut grijă ca șeful său de partid să nu calce în străchini.

• Nu mai ai loc de Ghinea

Cum zic colegii domnului Marcel Ciolacu ceva rău de PNRR, sare și Cristian Ghinea să-i altoiască. Acum aflăm de la fostul ministru userist că nici gând să fie interzisă în țara noastră încălzirea locuințelor cu lemne de foc și că toată spaima publică este un fake news marca PSD. Am mai spus eu că eșalonul doi din PSD tot dragnist a rămas, chiar dacă a fost trimis la Bruxelles, nu-i așa, domnule Victor Negrescu?

Ce nu înțeleg în toată tevatura asta murdară este de ce specialiștii domnului Marcel Ciolacu n-au închis gura găvăritorului bruxelean. Acum partidul are o altă găleată de zoaie turnată peste costumele eșalonului unu și nicio unitate de tip Nufărul la dispoziție.

Dacă nu ai minte

Gabriel Biriș zice că dacă nu ai minte dai pensii speciale și impozitezi marile companii. Cui se adresează, domnului Ciolacu sau domnului Cîciu? Bănuiesc că domnului Ciolacu, care l-a declarat specialist în finanțe pe ministrul pus acolo.

Dacă altceva nu era de furat...

Eu zic ca Angelicăi Fodor de la Ploiești, individa acuzată că și-a tras tain din mâncarea copiilor de creșă, să i se acorde circumstanțe atenuante. Unu la mână, pentru că nu era altceva de furat la grădinițele alea și doi la mână, pentru că nu e corect ca domnul Roman să nu fie condamnat de plagiat, iar femeia de furt.

Păi ce, de când cu mermeleala domnului Cîmpeanu plagiatul nu mai e furt, dacă renunți la el? Biata muiere de ce nu poate renunța la ce a furat și gata, devine mai curată ca domnul Neacșu? Că dacă, după mintea eșalonului doi din PSD, evazioniștii fiscali ar putea beneficia de portița asta, și dacă ei pot, de ce nu pot toți infractorii? Ar fi discriminare, mă jur pe CEDO că așa ar fi.

Apropo, domnul Neacșu are interdicție să-și angajeze fata la SGG, nu-i așa? Dar alt minister, de exemplu cel al Familiei, nu cred să aibă vreuna. Poate d-aia a și fost înființat și numită acolo doamna Gabi Firea, pentru familiile celor social-democrați…

O propunere

Ca să terminăm gâlceava pe tema certificatului verde, propun ca ambele variante, și cea domnului Rafila, și cea trimisă în Parlament de Cîțu, să fie legale.

Astfel, membrilor de partid PSD și PNL li se va elibera și aplica tipul de certificat verde propus de opozantul politic, populației civile ambele tipuri, iar antivacciniștilor botnița cu care a defilat Șoșoaca prin Parlament, asta ca să se adeverească spusele senatoarei.

Iar politicienilor să li se aplice câte o vacanță în Dubai, ca să stea și ei cu mască pe plajele alea, să vadă ce grea era treaba asta astă-vară la Mamaia, de exemplu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇