Ciolacu spune că Marian Neacşu este reabilitat juridic și va fi un secretar general de excepţie al Guvernului

Ciolacu spune că Marian Neacşu este reabilitat juridic și va fi un secretar general de excepţie al Guvernului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Marian Neacşu este reabilitat juridic şi va fi un secretar general „de excepţie” al Guvernului României.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, de ce PSD, care a susţinut permanent că are mulţi specialişti, nu a propus pe altcineva pentru funcţia de secretar general al Guvernului, în locul lui Marian Neacşu, condamnat penal, Ciolacu a spus: „În primul rând, să înţeleg că dacă domnul Neacşu a avut fiica angajată 4 luni nu este specialist şi este doar un penal. Domnul Neacşu cu adevărat nu a fost atât de norocos ca alţii să nu… este reabilitat juridic, cazierul domnului Neacşu este curat, iar din punctul meu de vedere domnul Neacşu va fi un secretar general de excepţie al Guvernului României”.

ADVERTISING

Marian Neacşu a fost numit marţi în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată în Monitorul Oficial.

Și fostul lider al PSD Adrian Năstase a obținut recent reabilitarea judecătorească. Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate încetează decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇