Ciolacu și-l asumă pe Marian Neacşu ca secretar general al Guvernului: A avut o condamnare, asta e corupție? Nu apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii?

Ciolacu și-l asumă pe Marian Neacşu ca secretar general al Guvernului: A avut o condamnare, asta e corupție? Nu apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii?

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu în funcţia de secretar general al Guvernului, arătând că premierul Nicolae Ciucă a fost informat cu privire la această propunere.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu este atributul meu, e atributul prim-ministrului (numirea – n.red.). I-am adus la cunoştinţă prim-ministrului cine dorim să fie secretarul general. Nu are nicio părere. Domnul Neaşcu este un om care a avut performanţe, un om serios”, a spus Ciolacu, la România Tv.

ADVERTISING

Potrivit lui Ciolacu, condamnarea pentru conflict de interese a lui Neacşu a fost "depăşită juridic".

"Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară, ca să dau un exemplu. Adică să înţelegem: Domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva, şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi...

Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese... e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!", a afirmat preşedintele PSD.

ADVERTISING

Potrivit unor surse politice, premierul Nicolae Ciucă îl va numi zilele următoare pe Marian Neaşcu secretar general al Guvernului.

Marian Neacşu este vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. El a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese pentru că îşi angajase ilegal fiica la biroul său parlamentar.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇