PSD dă înapoi la taxa de solidaritate: Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă  

PSD dă înapoi la taxa de solidaritate: Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă  

Marcel Ciolacu spune că taxa de solidaritate pentru companii propusă de UDMR şi susţinută de PSD a rămas în discuţie în coaliţia de guvernare, dar a adăugat că este posibil să nu fie necesară și oricum nu se va schimba nimic anul acesta.

„Avem în continuare această discuţie, staţi să vedem cifrele bugetare, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă care hotărăşte coaliţia să fie prinsă şi modificat Codul fiscal are un termen de şase luni până intră în vigoare, conform legii”, a explicat Marcel Ciolacu, după şedinţa de miercuri a coaliţiei de la Parlament.  

ADVERTISING

Chestionat dacă anul viitor va exista această taxă, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu. Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă”.  

Declarațiile vin la finalul ședinței în care coaliția și-a împărțit prefecții, după ce premierul Ciucă declarase deja că nu se va introduce anul acesta nicio nouă taxă.

Anul acesta nu vom avea această taxă. Vă rog să-mi daţi voie să finalizez bugetul, apoi vedeţi. În acest moment, programul de guvernare a fost aprobat în Parlament şi va fi aplicat cum a fost aprobat”, a spus Nicolae Ciucă înaintea ședinței.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇