Ciucă promite că bugetul pe 2022 va fi adoptat până la Crăciun, fără taxe noi

Ciucă promite că bugetul pe 2022 va fi adoptat până la Crăciun, fără taxe noi

Bugetul de stat pentru 2022 va fi prezentat în Parlament până pe 20 decembrie, astfel că dezbaterea și votul vor avea loc până la Crăciun.

Aceasta a fost promisiunea făcută de premierul Nicolae Ciucă conducerii liberale, reunite în ședință în această dimineață.

”Premierul ne-a asigurat că până pe 20 decembrie Legea Bugetului de Stat va fi în Parlament pentru a fi dezbătută și votată”, a anunțat Ionuț Stroe, fost ministru al Sportului și de astăzi purtător de cuvânt al PNL.

El a precizat că liberalii și-au reafirmat și cu această ocazie poziția de a nu fi introduse niciun fel de taxe noi în 2022.

ADVERTISING

”Am concluzionat și ne-am reafirmat poziția în primul rând legată de noi taxe, care cu siguranță nu vor exista în acest buget. Apoi, reducerea deficitului bugeter și menținerea tuturor indicilor macroeconomici angajați în discuțiile cu CE”, a mai spus Stroe, amintind că ținta de deficit stabilită e de 5,84%.

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, anunțase săptămâna trecută că deja lucrează la buget. El a precizat că salariile pentru anumite categorii, cum ar fi personalul auxiliar din Sănătate, vor crește, fiind analizată și situația celor din învățământ.

ADVERTISING

Ministrul a subliniat că nu vor apărea taxe noi, dar că este posibil sa dispară unele scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de persoane, fără a da detalii despre cine este vorba. Amintim că discuții au fost în ce-i privește pe cei din construcții și cei din IT.

Câciu a spus că analizele sale pe subiect se vor încheia până pe 15 decembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇