Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Câciu spune că a găsit și probleme și execuții tragice lăsate moștenire de Cîțu (Video)

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Câciu spune că a găsit și probleme și execuții tragice lăsate moștenire de Cîțu (Video)

Guvernul a adoptat vineri a doua rectificarea bugetară din acest an, menţinându-se ţinta de deficit de 7,13% din PIB, a anunţat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

”Ceea ce contează pentru oameni este că banii de pensii sunt prevăzuți în totalitate în bugetul asigurărilor sociale de stat, în ce privește bugetul de stat, toți banii de salarii sunt alocați.

Comunitățile locale primesc sume foarte importante și o să mai avem măsuri în completare pentru finanțarea autorităților locale care au făcut eforturi și artificii financiare să le spun așa - legale, de altfel - pentru a sprijini susținerea cheltuielilor descentralizate și trebuie să le compensăm până la final de an, dar am găsit soluția, o avem în buget.

ADVERTISING

Am prevăzut bani la Ministerul Sănătății, și pentru salarii, dar și pentru tot ce înseamnă programele de sănătate. Îmi pare foarte rău că a trebuit să iau fonduri de la Transporturi. Am luat și de la Ministerul Agriculturii, am avut o execuție foarte slabă acolo, de 50% în luna noiembrie, ceea ce este tragic din punctul meu de vedere”, a spus Adrian Câciu, noul ministru de Finanțe.

Întrebat de jurnaliști cum ar spune că a găsit bugetul, Câciu a spus că sunt probleme, dar lucrurile nu erau atât de grave totuși în ce privește plata pensiilor și salariilor, 95% din bani fiind asigurați.

ADVERTISING

E a fost întrebat și de criticile lui Florin Cîțu în ce privește alocarea de bani către Metrorex. Câciu a spus că nu a dat bani pentru salarii, ci pentru facturi restante.

”Pe partea de subvenții trebuiau achitate facturi restante către furnizorii de utilități sau de mentenanță de la Metrorex, deci niciun ban pentru salarii. În contextul în care n-au fost plătite și riscând o situație de incertitudine sau să creăm crize atunci când putem să le rezolvăm, am deblocat această situație. Nu am dat cât s-a cerut, acolo probabil va urma o evaluare a ministrului Transporturilor”, a mai spus noul ministru al Finanțelor.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 26 noiembrie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 26 noiembrie#AdrianCâciu #LucianBode #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 26 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇