Ministrul propus la Finanțe anunță că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri: Eu nu am spus că nu vom introduce noi taxe!

Ministrul propus la Finanțe anunță că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri: Eu nu am spus că nu vom introduce noi taxe!

Adrian Câciu, propus de PSD pentru funcția de ministru de Finanţe, anunță că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri de Guvern și dă asigurări că pensiile și salariile vor fi plătite la timp.

”Pensiile și salariile se primesc la timp. Toate plățiile sociale se vor face la timp. Am publicat proiectul de rectificare, vom mai discuta pe el, astfel încât vineri să nu existe probleme și să aprobăm rectificarea.

Ținta este ca toată lumea să primească ce are de primit și să nu depășim ținta de deficit. Am stat până la ora 2 azi noapte să analizăm proiectul de rectificare, sunt prinși banii pentru educație și sănătate, totul este rezolvat”, a declarat joi dimineață Adrian Câciu, la Antena3.

ADVERTISING

Întrebat despre banii care se vor tăia de la Ministerul Energiei, acesta spune că suma nu este de la programul care prevede compensarea facturilor, pentru că acesta nu era cuprins în schema de buget.

Iar de la Ministerul Agriculturii, afirmă Adrian Câciu, se vor lua banii care nu au fost cheltuiți.

”Nu se taie bani de la Ministerul Energiei, se creează o nouă linie bugetară. Nu va fi afectat programul privind compensarea facturilor, pentru că acești bani nu au fost prevăzuți în buget inițial. Programul a apărut după.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Ministerul Agriculturii nu se ia niciun ban din ce era prevăzut pentru luna decembrie, s-au prevăzut sume care nu s-au cheltuit. Luăm bani pentru că nu s-au cheltuit bani”, a explicat ministrul propus la Finanțe.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, de la Ministerul Energiei se vor lua 172,8 milioane de lei, iar de la cel al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale vor fi tăiate 2.314,3 milioane de lei, per sold.

Eu nu am spus că nu vom introduce taxe noi

Adrian Câciu a fost întrebat și despre noile taxe, cum ar fi cea pentru mașinile poluante, impozit mai mare pe clădiri sau contribuție mai mare la Pilonul 2 de pensii, în condițiile în care premierul interimar Florin Cîțu spunea că nu vor fi introduse noi taxe.

ADVERTISING

Ministrul propus la Finanțe afirmă însă că el nu a spus niciodată așa ceva.

”Eu nu am spus că nu vom introduce noi taxe, nu avem nevoie de noi taxe, dar sunt facilități deficitar distribuite.

La impozitul pe clădiri e o analiză pe legea bugetului, autoritățile locale nu taxează foarte atent proprietățile, nu încasează impozite și taxe si vin si cer bani de la bugetul stat, bani care pot fi dați la sănătate, educație, agricultură”, a subliniat Câciu.

În timpul negocierilor pentru formarea unei noi coaliții de guvernare, premierul interimar Florin Cîțu a spus că pentru el și liberali importante sunt investițiile, să nu existe taxe noi sau creșteri de taxe și nici măsuri care să destabilizeze situația, mai ales având în vedere că a crescut ratingul de țară.

”Eu am spus că atât timp cât voi fi eu premier nu voi introduce taxe noi. Alt premier nu știu ce va face”, a afirmat Cîțu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇