Ministerul PSD de Finanţe a modificat rectificarea şi creşte deficitul bugetar cu 6 miliarde. Cîțu i-a băgat în ședință pe liderii coaliției

Ministerul PSD de Finanţe a modificat rectificarea şi creşte deficitul bugetar cu 6 miliarde. Cîțu i-a băgat în ședință pe liderii coaliției

Ministerul Finanţelor a publicat o nouă variantă a proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2021. Aceasta prevede majorarea deficitului bugetar cu 6,231 miliarde de lei.

Astfel, bugetul de stat pe anul 2021 se majorează la venituri cu suma de 1,893 miliarde de lei, iar la cheltuieli cu 905,9 milioane de lei credite de angajament şi cu 8,124 miliarde de lei credite bugetare, potrivit News.ro.

Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu 5,105 miliarde de lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu 6,21 miliarde de lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash creşte cu1,105 miliarde de lei.

ADVERTISING

Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, calculat potrivit metodologiei naţionale (cash), creşte la 84,905 miliarde de lei, acesta menţinându-se la 7,13% din PIB.

În prima variantă a proiectului de rectificare era prevăzută majorarea deficitului bugetului de stat cu 4,831 miliarde de lei.

Ședință de coaliție înainte de aprobarea rectificării

Liderili coaliţiei s-au reunit la ora 12:00, înainte de şedinţa Executivului în care va fi aprobată rectificarea bugetară, întâlnirea fiind cerută de preşedintele PNL, potrivit News.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Florin Cîţu a declarat că şedinţa nu are loc pe fondul nemulțumirilor sale, așa cum s-a vehiculat, ci pentru că este normal să existe o discuţie în coaliţie pe proiectul rectificării bugetare.

”Nu am spus că sunt nemulţumit, am spus că este normal să avem o discuţie în coaliţie despre rectificarea bugetară. Sunt resurse care vor fi alocate”, a spus el.

Însă joi seara Florin Cîțu a declarat că rectificarea bugetară care a fost realizată de noul ministru al Finanţelor prevede unele cheltuieli care nu ar trebui realizate în prezent.

ADVERTISING

"Am văzut rectificarea bugetară. Menţinem deficitul peste 7%. Am văzut că se alocă nişte sume în Fondul de rezervă, se mai alocă nişte sume cumva, nu am văzut în detaliu, am văzut doar ce a fost prezentat pe partea de transparenţă decizională.

Cred că sunt unele cheltuieli care nu trebuie făcute acum, dar este decizia noului guvern", a menţionat Cîţu, la TVR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇