Profesorii vor fi vaccinați cu prioritate chiar din această săptămână. Cîmpeanu: Nu se remarcă nici reticență, nici elan deosebit

Profesorii vor fi vaccinați cu prioritate chiar din această săptămână. Cîmpeanu: Nu se remarcă nici reticență, nici elan deosebit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că urmează ca azi, sau cel târziu mâine dimineață, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) să anunțe vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice.

Cîmpeanu a spus că la acest moment 200.000 de cadre didactice și-au anunțat intenția de a se vaccina. Dintre acestea, 21.000 deja au fost vaccinate cu ambele doze, iar 21.000 doar cu prima. Alte 8.000 de cadre didactice din învățământul superior au fost vaccinate pentru că sunt și medici.

ADVERTISING

În această fază pe care o va anunța CNCAV ar urma să intre alte 60.000 de cadre didactice. Cîmpeanu spune că vaccinarea lor cu prioritate ar putea începe chiar de săptămâna aceasta.

”În cursul acestei după-amieze, cel mai probabil, se va anunța decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea perosnalului din învățământ. Există o situație cu 60.000 de angajați din învățământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile”, a spus Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat când vor fi vaccinate celelalte 90.000 de cadre didactice care au optat pentru imunizare, ministrul a spus că nu poate da acum un răspuns.

Întrebat dacă s-a remarcat până acum dacă în anumite zone sunt mai mulți profesori care refuză sau nu se grăbesc cu vaccinarea, Cîmpeanu a răspuns că situația este destul de uniformă.

ADVERTISING

”La analiza pe fiecare județ în parte, nu se remarcă vreun județ în care să fie reticență deosebită sau elan deosebit”, a răspuns ministrul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇