Cîmpeanu: Sunt convins că nu vom ajunge în situaţia în care vom fi nevoiţi să închidem şcolile din nou

Cîmpeanu: Sunt convins că nu vom ajunge în situaţia în care vom fi nevoiţi să închidem şcolile din nou

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se arată optimist că şcolile nu vor deveni focare de COVID-19, dar precizează că, dacă acest lucru se va întâmpla, autorităţile nu vor ezita să ia măsuri în sensul închiderii.

„Îndrăznesc să fiu optimist şi să fiu convins că în şcoli nu se vor crea focare în aşa fel încât să fim nevoiţi să le închidem. Dacă acest lucru se va întâmpla, fiind responsabili, nu vom ezita să luăm, cu tristeţe, aceste măsuri.

Dar eu personal, îndrăznesc, ca părinte, ca profesor, ca manager de instituţie de învăţământ românesc - şi am enumerat aceste trei calităţi înaintea celei de ministru - îndrăznesc să fiu optimist şi să fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care vom fi nevoiţi să închidem şcolile din nou”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

ADVERTISING

Ministrul afirmă că în multe unităţi şcolare regulile de protecţie cu privire la răspândirea virusului SARS-CoV-2 s-au respectat mai mult decât înainte.

"M-am încărcat de energie pozitivă, chiar mai mult decât am sperat, atunci când i-am văzut, mai ales pe cei mici cât de bucuroşi sunt că se regăsesc, o imagine greu de descris în cuvinte, dublat de bucuria pentru faptul că în cele mai multe şcoli regulile s-au respectat încă şi mai mult decât m-aş fi aşteptat, deci cadrele didactice şi părinţii fac eforturi pentru a fi mai înţelegători.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu spun că nu au fost situaţii în care s-au creat aglomerări, am spus de la bun început: cine încearcă să împiedice părinţii sau bunicii să îi ducă pe cei mici la şcoală cred că încearcă degeaba. Una peste alta, lucrurile s-au derulat bine şi este un motiv de mare satisfacţie", a subliniat Cîmpeanu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇