Tezele ar putea fi eliminate în acest an școlar. Dacă se vor da, elevii din scenariul roșu pot trimite eseul online – oficial din Educație

Tezele ar putea fi eliminate în acest an școlar. Dacă se vor da, elevii din scenariul roșu pot trimite eseul online – oficial din Educație

Tezele din acest an ar putea fi eliminate cu totul, din cauza pandemiei de COVID care bagă tot mai multe școli în scenariul roșu, în care elevii învață exclusiv online.

Anunțul vine de la secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari.

Ea spune că se analizează această posibilitate, pentru că nu se pot face discriminări: elevii din scenariul verde să dea examenele, iar cei care învață în scenariul roșu nu.

“Analizăm posibilitatea, să spunem, eliminării tezelor. Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu”, a declarat Barcari, luni, citată de EduPedu.ro.

ADVERTISING

Cifrele care dovedesc că deschiderea școlilor nu a influențat rata de infectare în rândul copiilor sub 19 ani

Cum s-ar putea da tezele

Secretarul de stat a mai afirmat că, în cazul în care se vor susține tezele, elevii care învață doar online pot scrie un eseu pe care să îl trimită imediat profesorului.

”Am analizat posibilitatea susținerii tezelor semestriale indiferent de scenariul pe care îl avem (...) În prezent, în cadrul Ministerul Educației sunt în analiză mai multe variante, printre care aceea ca în scenariul galben să susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu. Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, părinţii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a mai explicat Barcari.

ADVERTISING

Momentan, această variantă este la nivel de analiză. Nu s-a luat o decizie oficială încă.

Anisie: Circa 2.200 de școli din țară nu au conexiune la Internet

Peste 3.000 de școli în scenariul roșu

Conform ultimelor date de la Ministerul Educației, peste 3.000 de școli sunt în scenariul roșu.

Iată situația transmisă luni de minister:

  • 9.748 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul  care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor (verde)
  • 4.894 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (galben)
  • 3.014 de unităţi în Scenariul 3 (roşu), cursuri exclusiv online

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia-ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇