Top 3 cele mai comune greșeli vestimentare făcute de femei

Top 3 cele mai comune greșeli vestimentare făcute de femei

Oricât de mult ne-am dori să nu trăim într-o lume sau într-o societate ce pune preț pe aspectul exterior al persoanei, din păcate nu se întâmplă așa în viața reală. Mai mult sau mai puțin, oamenii din jurul nostru își formează o opinie despre noi, atunci când ne primesc felul în care ne prezentăm la exterior, prin vestimentație, coafură, machiaj sau igiena personală.

Dincolo de judecățile de valoare pe care le putem avea pe acest subiect, un lucru este clar, anume acela al faptului că trebuie să fim conștienți de realitatea aceasta existențială și să încercăm să ne aliniem ei.

ADVERTISING

Cum putem face acest lucru? Extrem de simplu, fiind atenți la felul în care ne îmbrăcăm atunci când ieșim în societate, fie că este vorba de a merge la lucru, la un eveniment prestigios, la o petrecere între prieteni sau la plimbare în parc. Pentru fiecare moment al vieții, ținuta trebuie adaptată, iar femeile știu cel mai bine acest lucru, pentru ele fiind, de altfel, și cel mai dificil de realizat acest fapt, din simplul motiv că există mult prea multe opțiuni și varietăți de articole vestimentare și accesorii, iar alegerea este una dificilă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prin urmare, niciodată nu strică să avem în vedere câteva dintre cele mai comune greșeli vestimentare pe care le fac femeile, pentru a ști ce să evităm și de ce anume să ne ferim, când ne alegem ținuta.

Iată care sunt acestea:

1. Ținute mult prea extravagante în timpul zilei

Una dintre greșelile foarte des întâlnite la femei, în materie de modă, este aceea de a purta ținute extravagante, ieșite din comun, ce se evidențiază din depărtare, în timpul zilei.

Știm foarte bine că o rochie cu paiete nu este deloc potrivită pentru o ieșire la cafea, într-o după-amiază de vară. Ea va fi o alegere perfectă dacă vom merge seara la o nuntă sau la un botez, la restaurant.

ADVERTISING

2. Sandale cu palton sau haină de blană

Desigur că putem fi realmente îndrăgostite de noile noastre sandale, care ne fac piciorul să pară mai suplu și alungit și a căror culoare se potrivește perfect cu rochia aleasă la un eveniment din timpul iernii, dar atunci când ești nevoită să îmbraci o haină foarte groasă la exterior, încălțămintea trebuie să fie în ton cu aceasta.

Practic, piciorul la rândul său trebuie să fie îmbrăcat la fel de bine, din moment ce în partea superioară a corpului avem un palton sau o haină de blană. Tocmai de aceea, în timpul iernii poți opta pentru botine îmblănite de damă, de la Reverse.ro, pentru ca ținuta ta să fie corect alcătuită.

3. Prea multă piele la vedere

Fiecare persoană are dreptul să aleagă modul în care se prezintă, doar că profesioniștii, cei ce lucrează pe post de consilieri vestimentari, evită să recomande doamnelor și domnișoarelor o ținută în care prea multă piele este la vedere.

Cumva, dacă se optează pentru o rochie scurtă, sub genunchi, ar fi indicat să nu conțină și un decolteu adânc. De altfel, când decolteul este generos sau avem spatele gol, ar fi mai plăcut din punct de vedere estetic ca rochia să fie până în pământ.

În concluzie, poți reuși să eviți cele mai comune greșeli vestimentare făcute de femei, la diverse evenimente și în diferite anotimpuri, dacă ești puțin atentă la câteva mici detalii, cum ar fi evitarea unei ținute extravagante în timpul zilei, adaptarea pantofilor cu vremea de afară și hainele de exterior și, desigur, adoptarea unei piese vestimentare care nu descoperă simultan prea multe părți ale corpului, pentru armonie vizuală.