România a fost inclusă pe lista New York Times de destinații de vacanță în vreme de pandemie

România a fost inclusă pe lista New York Times de destinații de vacanță în vreme de pandemie

Ca la fiecare început de an, marile ziare ale lumii fac recomandări cu destinații de vacanță. Acest lucru l-a făcut și The New York Times, iar România se afla pe listă.

De data aceasta, The New York Times a cerut cititorilor să le transmită idei despre locurile în care au reușit să ajungă și ce arr recomanda în condiții de pandemie. Astfel, dintre cele peste 2.000 de sugestii au fost alese 52, între care și România.

România a fost recomandată de Ivan Stoler. Acesta a notat că a crescut într-o familie de evrei basarabeni și auzise multe despre România, dar nu de bine, nimeni nu îi spusese și despre măreția peisajelor de aici.

ADVERTISING

El a spus că a vizitat Bucovina și Maramureș. „Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânurile și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, notează el.

El a povestit cum la ieșire din Piatra Neamț i-a atras atenția un gard de fier forjat pe care se afla Steau lui David și au ajuns să viziteze un cimitir. Din recomandarea lui Ivan nu lipsesc nici mănăstirile din Bucovina.

Ce au mai recomandat cititorii

O altă recomandare este insula Andros, din Grecia. „În 2017, m-am întors cu copiii mei și am fost ușurată când am văzut-o aproape neschimbată, deși erau lucruri pe care nu le observasem până acum, cum ar fi un muzeu de artă modernă și un cinematograf cu filme de epocă.  Acest loc este cald, primitor, iar aerul miroase a flori. Acum, copiii mei abia așteaptă să se întoarcă”, a transmis Maria Dal Pan.

ADVERTISING

Insulele Mariane de Nord, Ispahan (Esfahān) din Iran sau Llanos din Columbia, unde "anacondele, maimuțele urlătoare, capibarele și crocodilii trăiesc alături de fermieri" sunt alte câteva recomandări ale cititorilor The New York Times.

Un loc care îți va atinge cele mai adânci locuri ale sufletului, după cum spune Catherine Litten, este Siwa, Egipt.

Bineînțeles că pe listă se regăsește și Camino de Santiago, din Spania, care nu mai are nevoie de nicio descriere.

„Culorile oceanului s-au schimbat mereu, iar apusurile de soare au fost superbe", spune Kara Hoholik despre experiența trăită în Malpais, Costa Rica.

ADVERTISING

Și lista continuă cu destinații precum Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇