Spectacolele Teatrului Dramaturgilor Români se văd la Teatru la Cinema

Afis-Nocturnele-lu-Leonida

Teatru la Cinema are plăcerea să anunțe în premieră parteneriatul pe care l-a încheiat cu prestigioasa instituție culturală Teatrul Dramaturgilor Români! 

Începând din 29 ianuarie, spectatorii din țară și de peste hotare au posibilitatea să vadă producții din repertoriul Teatrului Dramaturgilor Români proiectate în cinematografele din țară sau online, de oriunde ar fi, la data și ora la care sunt programate pe marile ecrane. Parteneriatul debutează cu spectacolul „Nocturnele lu’ Leonida”.

Teatru la Cinema și Teatrul Dramaturgilor Români propun spectatorilor din țară și din străinătate o călătorie în universul fascinant al dramaturgului I.L. Caragiale. Actori remarcabili, Marian Râlea, Rodica Mandache, Amelia Ursu, dau viață unor personaje cu un farmec aparte în „Nocturnele lu’ Leonida”, un spectacol în regia lui Alexa Visarion. Producția poate fi urmărită în data de 29 ianuarie, de la ora 19:00, în 11 cinematografe din nouă orașe, după cum urmează: 

ADVERTISING

Alba Iulia: Inspire Cinema din Alba Mall

București: Cinemax Veranda, Veranda Mall

București: Happy Cinema, Liberty Center

Bacău: Happy Cinema, Hello Shopping Park

Bistrița: Happy Cinema, Bistrița Retail Park

Botoșani: Happy Cinema Botoșani, Uvertura Mall

Buzău: Happy Cinema, Galleria Mall Buzău

Craiova: Inspire Cinema, Electroputere Parc

Craiova: Inspire Cinema, Mercur Center Craiova

Pitești: Cinema Trivale, Trivale Shopping Center

Sinaia: Cinema Carpați, Carpați Shopping Center

Biletele pentru toate proiecțiile spectacolelor Teatrului Dramaturgilor Români se pot achiziționa la casele de bilete ale cinematografelor și de pe www.teatrulacinema.ro.

ADVERTISING

„În ziua și la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pe www.scenatv.ro, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate”, afirmă Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură unde spectatorii pot avea imaginea semnificativă a dramaturgiei românești prin valorile și specificul ei. Directorul teatrului, binecunoscutul actor Marius Bodochi, susține parteneriatul încheiat cu Teatru la Cinema, considerând că „face posibilă întâlnirea publicului din toată țara, căruia i-ar fi fost imposibil să fie prezent în sălile de teatru, cu spectacole de o calitate excepțională. De asemenea, prin platforma www.scenatv.ro românii de peste hotare, dar și cei din localități rurale sau în care nu există un cinematograf, de exemplu, pot vedea înregistrări ale spectacolelor noastre de teatru”.

ADVERTISING

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut inițial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centrele comerciale din București și din țară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole și pe producătorii de conținut, Teatru la Cinema a repoziționat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel național. Totodată, Teatru la Cinema a lansat și propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din țară și de peste hotare producții românești de teatru, operă, balet și film.

Planurile de viitor ale companiei care vizează cele două noi linii de business includ creșterea numărului de proiecții pe marile ecrane și în cinematografele din orașele mai mici și transformarea www.scenatv.ro în cel mai important spațiu cultural virtual de producții românești destinate românilor de pretutindeni.

„Suntem încântați de faptul că nume sonore din rândul producătorilor de conținut românesc de calitate se alătură demersului nostru de a «democratiza» accesul la actul de cultură de înaltă ținută prin proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane. Cu ajutorul Teatru la Cinema până și spectatorii din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ar putea să vadă spectacolele principalelor instituții teatrale din București și din țară”, explică Mihai Penișoară.

Până la finalul stagiunii 2021-2022 Teatru la Cinema își propune să-și extindă prezența în peste 40 de cinematografe din întreaga țară. Printre orașele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane se numără: București, Arad, Alexandria, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Brașov, Brăila, Bistrița, Botoșani, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vaslui.

Mulțumim partenerilor noștri media pentru sprijinul pe care îl acordă campaniei „Hai la teatru în orașul tău”:

Parteneri media - logouri 9 ian.PNG