Singurul târg de vinyl-uri din Bucureşti va avea loc pe 15 octombrie în cadrul Urban Blues Fest

Singurul târg de vinyl-uri din Bucureşti va avea loc pe 15 octombrie în cadrul Urban Blues Fest

Urban Blues Fest Autumn Edition vă invită la singurul târg de vinyl-uri al acestei toamne, în a doua zi de festival, sâmbătă 15 octombrie. The Pub Music Marketplace va avea loc pe terasa The Pub între orele: 12 – 19.

Aflat la a doua ediţie, târgul este destinat colecţionarilor adevăraţi, celor pasionaţi de acest costisitor hobby, vânătorilor de rarităţi produse în  România, dar şi marelui public, interesat de valoare şi perenitate, atât a suportului, cât şi a înregistrării. Vor fi prezenţi cu standuri: colecţionari, case de discuri româneşti şi magazine de discuri. Organizatorii evidenţiază: „The Pub Music Marketplace este singurul eveniment de profil la care şi schimbul de vinyluri este încurajat, aşa că dacă aveţi un disc pe care aţi vrea să îl oferiţi pentru a primi un alt material, nu îl uitaţi acasă!”

ADVERTISING

Cifrele de vânzări vinyluri au crescut vertiginos în ultimii ani. Noi sau second hand, tinerii sunt atraşi de această conservă muzicală care oferă plăcerea audiţiei unui album întreg şi nu doar a unui cântec ales la întâmplare sau propus în promovare. Desigur, poate fi un hit acesta, însă de foarte multe ori descoperi compoziţii elaborioase parcurgând tot albumul, faţă cu faţă. De asemeni, ai plăcerea lecturării versurilor şi a descoperirii artiştilor care au realizat albumul în cauză. Nu în ultimul rând, poţi aprecia arta fotografică şi designul graficianului, de multe ori aceste coperţi de vinyluri pot fi chiar opere de artă.

ADVERTISING

„În cazul vinylului este vorba de căldura emanată de o înregistrare reuşită analog, de nostalgia coperţii, de bogaţia informaţiilor eternizate pe inner sleeve şi de mirosul unui produs viu pe care-l preţuieşti cu fiecare aşezare a plăcii pe platanul pickupului. Suntem convinşi că The Pub Music Marketplace va fi cel mai plăcut loc de întâlnire al poveştilor muzicii bune cu consumatorii ei, audiofili sau erudiţi colecţionari fiind totodată locul ideal de documentare pentru colecţionarii care sunt la început de drum,” a concluzionat Radu Lupaşcu, Event manager.

ADVERTISING

Urban Blues Fest- Autumn Edition va avea loc între 14 şi 16 octombrie 2022 la The Pub, după următorul program:

Vineri, 14 octombrie 2022 – Fusion day
Ora 18. Lansare carte: Între Phoenix și Le Corbusier – Costin Petrescu în dialog cu Nelu Stratone
Ora 19. Green Ties (Bucureşti)
Ora 20. The Groovy Bastards (Bucureşti)
0ra 21. Gianluca D’Alessio (Italia)


Sâmbătă, 15 octombrie 2022 – Blues connection
Ora 18. Lansare album Nu mă cunoşti & Miniconcert Dan Chebac & Gianluca D’ Alessio Band
Ora 19. Soul Serenade special guest Hanno Hoefer (Râşnov & Bucureşti)
Ora 20. Black River Blues Band (Satu Mare)
0ra 21. Ride On Band (Bucureşti) (Lansare album Think – CD şi vinyl)
The Pub Music Marketplace: târg de vinyluri de la ora 12 la 19 pe terasele The Pub Universităţii


Duminică, 16 octombrie 2022 – Guitar night
Ora 18. Prezentare chitare Criman – întrebări/exemplificări
Ora 19. Southerman Robbie (Bucureşti)
Ora 20. Baldovin Blues Band guest Adrian „Geagea” Mariaș & special guest Rareş Totu (Bucureşti)
0ra 21. Burning Blues Band (Timişoara)