O vloggeriță de succes prezintă România pe TikTok: Palatele rromilor, sarmale și sobe de teracotă (Video)

O vloggeriță de succes prezintă România pe TikTok: Palatele rromilor, sarmale și sobe de teracotă (Video)

O vloggeriţă apreciată pe TikTok şi urmărită de 660.000 de oameni prezintă România în câteva clipuri scurte.

Dana Lucia Sandoval Cabañas Silaghi este născută în România, dar s-a mutat în Mexic, unde este căsătorită cu un localnic. Când mai revine în ţară, face clipuri pentru reţelele sociale, în care prezintă mărturii inedite despre ţara noastră.

Cel mai apreciat dintre ele pe TikTok are peste 1,3 milioane de vizualizări şi în el Dana vorbeşte despre palatele rromilor.

Vloggerița spune că fiecare nivel de la acoperișul acestor castele înseamnă că familia care locuieşte acolo deține un milion de euro. Tot ea admite că nu ştie dacă legenda este adevărată, însă dacă ar fi aşa, atunci vorbim de rromi foarte bogaţi în România.

Alt clip apreciat şi urmărit de peste 300de mii de oameni se referă la... sarmale. Dana Lucia laudă acest fel de mâncare românesc şi arată personal cum se prepară.

ADVERTISING

"Mâncarea românească ce nu poate lipsi la reuniuni - sarmalele. Este o mână de orez cu carne tocată şi diferite condimente învelite într-o frunză de varză", scrie ea, care adaugă că nu ştie de unde este originar acest preparat, pentru că ceva asemănător există şi în Turcia.

@danalucia.s

La comida rumana que no puede faltar en las reuniones, el sarmale. Es una bola de arroz con carne molida y diferentes condimentos envueltos en una hoja de col. #comida #comidasaludable #comidatiktok #comidamexicana #comidas #comidarumana #rumana #rumania #rumania🇷🇴 #danalucia #crevoo

♬ sonido original - danaluciasandoval

Al treilea clip postat din România prezintă o casă tipică de la noi.

"Aceasta este o casă din Romania, are geam dublu (de termopan) pentru a nu intra frigul, sobă de teracotă pentru încălzirea casei iarna şi boltă de struguri vara, din care toamna se face vin", spune Lucia în acest clip, care are mai mult de 300 de mii de vizualizări.

@danalucia.s

Así es una casa en Rumania en el pueblo, tiene ventana doble para asegurar que no entre el frío, chimenea para calentar la casa en invierno y techo de uvas en verano nos proteje del aol y en otoño hacemos vino. #rumania #romania #romania🇷🇴 #rumania🇷🇴 #cultura #curiosidades #curioso #danalucia #crevoo #tiktok

♬ sonido original - danaluciasandoval

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇