Întâmplarea care l-a emoționat pe un american aflat în vizită în țara noastră: A făcut cea mai bună reclamă pentru România (Video)

Întâmplarea care l-a emoționat pe un american aflat în vizită în țara noastră: A făcut cea mai bună reclamă pentru România (Video)

Un turist american care a apreciat cultura şi obiceiurile româneşti în mai multe postări pe reţelele de socializare a fost surprins de gestul unor români. Acesta a explicat într-o înregistrare video postată pe TikTok ce s-a întâmplat, iar imaginile au devenit virale.

Bărbatul s-a plimbat ceva vreme prin ţara noastră şi a postat pe pagina lui de TikTok, @oopsimovedagain, urmărită de aproape 60.000 de admiratori (şi peste 1,5 milioane de like-uri), mai multe filmuleţe în care vorbeşte apreciativ despre istoria noastră (de la daci şi romani), dar şi stilul de viaţă din România.

ADVERTISING

Recent, el a postat o înregistrare video în care povestește un moment care l-a emoționat profund.

În Alba Iulia a avut parte de generozitatea românească.

"Generozitatea românilor, nefiltrată. Nu o să credeți ce s-a întâmplat. Așadar, am luat cina în acest loc, numit Dante, în Alba Iulia, unul dintre cele mai scumpe în România, și o româncă a venit la mine și mi-a spus: 'O, ești pe TikTok.' A venit și soțul ei… Mi-am terminat masa… și am mâncat mult, pentru că îmi era foarte foame, apoi, chelnerița mi-a spus că nu trebuie să plătesc nimic. Am întrebat de ce. A spus: 'Au plătit cei doi pentru tine'. Cred că a fost cel puțin 30 de dolari, ceea ce e scump. A fost foarte, foarte generos din partea lor. Mi-au făcut zilele însingurate în România mai ușoare, îmi vine să plâng acum", relatează americanul, iar această postare a devenit virală.

@oopsimovedagain

Ok Romania, listen up. If you continue like this, I’m gonna buy a land, find a “nevasta”, and settle here forever. De ce, de ce mă îndrăgostesc? 🥹❤️🇷🇴 #romanianpeople #albaiulia #generosity #hospitality #kindness #oopsimovedagain

♬ Arabesque - Debussy - Michael Charles Clark

El a mai postat un clip în care arată că i s-a întâmplat din nou același lucru, iar chelnerița îi spune că masa lui a fost achitată și nu trebuie să plătească nimic. De data aceasta, o femeie i-a plătit nota. După ce se asigură că angajata restaurantului vorbește serios, tânărul spune râzând că va sta pentru totdeauna în Alba Iulia. "Trăiesc pe gratis aici", adaugă el, mulțumind pentru primire.

Americanul care se prezintă ca fost inginer de marină a vizitat mai multe locuri din România și a postat numeroase filmulețe în care se declară încântat de ceea ce a văzut și de interacțiunea cu românii din diverse colţuri ale ţării noastre.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe baza experienței pe care a trăit-o în țara noastră, el spune că aici a plătit mai puțin și a primit mai mult în comparație cu alte state în care a avut ocazia să călătorească - numai cazarea l-a costat la jumătate față de ceea ce ar fi avut de achitat în Statele Unite, Germania și Franța.

Concluzia lui este că nu se mai poate despărți de țara noastră după atâtea lucruri și locuri frumoase de care a avut parte de când a ajuns aici.

"OK, România, ascultă. Dacă o ții tot așa, o să-mi cumpăr un teren, o să găsesc o nevastă și o să mă stabilesc aici pentru totdeauna. De ce, de ce mă îndrăgostesc?", a scris americanul lângă filmulețul în care a povestit despre gestul care l-a emoționat în Alba Iulia.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇