Insule grecești numai bune de vizitat toamna târziu. Unde mai poți înota în mare încă (Galerie foto)

Insule grecești numai bune de vizitat toamna târziu. Unde mai poți înota în mare încă (Galerie foto)

Indiferent din ce motiv vrei o vacanță în această perioadă sau chiar în luna noiembrie, Grecia e încă destinație de top. Nu e doar o prelungire a verii, deși vei purta tricou ziua, ci vei descoperi o altfel de Grecie.

Căldura nu mai e sufocantă, turiștii nu mai sunt atât de mulți, cel puțin de la sfârșitul lunii octombrie, și vei descoperi că Grecia înseamnă cu mult mai mult decât plaje superbe.

Nu te gândi că vei da peste o Grecie pustie, chiar dacă vei merge în insule, pentru că sunt destui localnici.

Când vine vorba despre temperaturi, chiar nu ai de ce să-ți faci griji: dacă noaptea acestea scad până la 15 grade Celsius, soarele de peste zi mai are putere, iar termometrul urcă de obicei până la 25 de grade. Asta înseamnă că încă te mai poți bucura de o baie în frumoasa Mare Egee.

ADVERTISING

E drept că sunt și multe insule grecești care ”se închid” după vârful de sezon, pentru a se redeschide peste un an, dar nu e și cazul celor de mai jos, care sunt destinații perfecte pentru lunile reci, te asigură Insights Greece.

Creta

Și prima în top este Creta, cea mai mare insulă elenă, care abia te așteaptă să-i descoperi siturile arheologice, plajele uimitoare, potecile pentru drumeții spectaculoase și cramele misterioase.

Temperaturile din Creta nu sunt niciodată prea scăzute și își poți petrece după-amiezile la soare, pe plajă (poți înota până la sfârșitul lunii noiembrie) sau vizitând siturile arheologice și istorice. Fă-ți drum neapărat pe la Knossos, Mănăstirea Arkadi sau Mănăstirea Preveli.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt de încercat și drumețiile la faimosul Chei Samaria, bucătăria cretană delicioasă, dar și shot-urile de Raki.

Rodos

Rodos, altă destinație perfectă pentru toamna târziu, se mândrește cu Colosul din Rodos, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, și cu orașul vechi medieval, care a fost declarat Patrimoniu Mondial.

Orașul vechi medieval, cu castelul și fortificațiile sale impresionante și străzile pietruite, este unul dintre cele mai frumoase situri istorice din Grecia și unul care se impune a fi savurat în afara sezonului de vârf.

Uimitoarea Lindos are unul dintre cele mai bune microclimate din Marea Mediterană, așa că este aproape garantată o baie aici în octombrie și noiembrie.

Se impune o vizită şi la Petaloúdes (Valea Fluturilor), una dintre cele mai populare atracții din Rodos; rezervația naturală cu râuri și cascade uimitoare găzduiește niște fluturi mai colorați decât ai fi crezut că există.

ADVERTISING

Corfu

Frumoasa capitală a insulei Corfu, cu același nume, devine rapid una dintre destinațiile populare de iarnă ale Europei. Încântătorul oraș vechi venețian, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, te așteaptă cu piețele și muzeele sale nu doar până toamna târziu, ci și în perioada Crăciunului și Anului Nou.

La finele anului sunt programate multe evenimente, expoziții de artă și festivaluri.

În Corfu vei avea șansa de a explora Liston, partea „franceză” a orașului – o promenadă frumoasă, plină de cafenele, restaurante și buticuri șic.

Iar pe insulă sunt o sumedenie de trasee de drumeții care șerpuiesc prin satele de munte.

Andros

O insulă grecească ideală pe tot parcursul anului, deoarece este situată la doar două ore de Atena, Andros este binecuvântată cu vegetație luxuriantă și plaje uimitoare. Frumoasa insulă își datorează verdeața resurselor sale bogate de apă subterană și de suprafață.

Toamna în Andros este perfectă pentru cei care doresc să afle cât mai multe despre cultura bogată și istoria culinară a insulei, dar și pentru cei care vor să viziteze numeroasele mănăstiri, bisericile vechi sau muzeele (Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Arheologic, Muzeul Nautic, Muzeul Măslinelor din Ciclade, Muzeul Goulandris).

E o destinație perfectă pentru drumeții, iar o pauză pe traseu trebuie să fie la izvorul Sariza, pentru proprietățile vindecătoare ale apei.

Naxos

Cea mai mare insulă a Cicladelor oferă o gamă largă de activități în aer liber toamna, inclusiv drumeții, ciclism montan sau călărie. Numeroasele trasee de drumeții și pentru biciclete îi duc pe vizitatori prin unele dintre cele mai impresionante monumente arheologice și spirituale ale insulei, inclusiv Muntele Zas, cel mai înalt vârf din Ciclade, Templul lui Demeter și nu numai.

Poți participa la sărbători locale, unde să vezi cu propriii ochi cum se fabrică brânza sau cum se distilează lichiorul de citrice. Momentul degustării e sublim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇