5 orașe pe care să le vizitezi neapărat în vacanțele tale în Grecia (Galerie foto)

5 orașe pe care să le vizitezi neapărat în vacanțele tale în Grecia (Galerie foto)

Dacă ai fost deja de două, trei sau poate chiar de patru ori în Grecia, probabil simți că abia ți s-a deschis apetitul pentru această țară și știi câte mai sunt de văzut. Pentru că Grecia e genul de țară care are câte ceva pentru fiecare. Iar dacă nu ai fost deloc, rezervă destinația pentru următoarea vacanță și pregătește-te să te lași vrăjit.

De la ruinele sale unice, de la plajele și orașele de coastă și până la satele sale pitorești de munte, Grecia are mai multe de oferit față de cât poți cuprinde într-o vacanță.

Indiferent ce insulă ai alege pentru concediu, fă în așa fel încât măcar o dată să vizitezi orașele vestite, pentru că renumele lor chiar se bazează pe ceva. Sunt multe cele care merită să le treci pragul, dar iată mai jos câteva dintre propunerile Explore Greece.

ADVERTISING

Parga

Dacă ai fost vreodată pe coasta Amalfi a Italiei, vei şti cu ce să compari oraşul grecesc Parga atunci când îl vei vedea pentru prima dată. Situat în vestul Greciei, acest oraş ascuns printre stânci şi grădini cu măslini este ca un mic paradis construit în formă de amfiteatru, cu vegetaţie bogată şi o mare albastră ca în poveşti.

Casele colorate cocoţate pe stânci, pieţele pavate cu piatră, ruinele unui castel veneţian vechi, dar şi plajele îmbietoare fac din Parga unul dintre cele mai frumoase oraşe greceşti. La capitolul plaje se mândrește cu două dintre cele mai frumoase ale țării, Valtos și Lichnos.

Nafplio

Aflat în golful Argolis (Peloponez), Nafplio, prima capitală modernă a Greciei, în anii 1800, este unul dintre acele oraşe ce-şi arată din plin moştenirea culturală.

Arhitectura neoclasică, castelele veneţiene, precum Acronafplia sau Castelul Palamidi, cu cele 999 de trepte ale lui, străzile pitoreşti, dar şi legendele sale, cum e cea conform căreia oraşul a fost fondat de Nauplios, fiul lui Poseidon, zeul marii, fac din Nafplio o destinație de vis. O destinație foarte potrivită inclusiv pentru o escapadă romantică.

Chora

Ca şi în alte oraşe greceşti, în Chora (insula Mykonos) vei găsi multe similitudini cu Veneţia italienilor. Străduţe înguste, case albe cu balcoane din lemn, biserici micuţe, capele, piaţete, fântâni arteziene, chiar şi un cartier ce poartă numele Mica Veneţie (situat în capatul de sud-est al portului), arhitectura tradiţională cicladică (specifică Insulelor Ciclade, situate în centrul mării Egee) fac din acest oraş una dintre cele mai seducătoare atracţii ale Greciei.

Salonic

Al doilea cel mai mare oraş al Greciei, Salonic se află la confluenţa dintre arhaic şi modern, acesta preluând o serie de caracteristici ale altor culturi graţie amplasării sale la graniţa cu Macedonia şi în apropiere de Bulgaria şi Turcia.

Autentic şi impunător, Salonicul atrage prin bisericile bizantine, monumentele romane, Turnul Alb (poate cel mai vestit simbol al oraşului, realizat la sfârşitul secolului al XV-lea), Arcul lui Galeriu şi multe altele.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos, care se traduce prin Sfantul Nicolae, patronul marinarilor, este un oraş-port în insula grecească Creta, aflat în estul capitalei Heraklion şi la vest de oraşul Sitia, la Marea Mediterană.

ADVERTISING

Unul dintre cele mai vechi oraşe din Creta, Agios Nikolaos este punctul de înâlnire pentru cele aproximativ 20 de mici sate şi ferme ce formează acea parte din Lassithi (un loc uimitor, cunoscut pentru impresionanta pădure de palmieri şi apa de cristal).

Mica lagună Voulismeni, insula Agioi Pantes, Muzeul Arheologic, târgurile sale pitoreşti, toate sunt locuri pe care merită să le iei la picior fără grabă, savurându-le pe îndelete farmecul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇