Cum îți poți transforma noua locuință într-un cămin primitor? Top 3 sfaturi de urmat

Cum îți poți transforma noua locuință într-un cămin primitor? Top 3 sfaturi de urmat

Odată ce ai cumpărat o casă sau un apartament, mai ai de lucru până să-l poți numi cu adevărat „acasă”. Energia cu care umpli spațiul are un rol important în crearea căminului la care visezi. Astfel, atunci când începi decorarea acestuia, asigură-te că transmiți o parte semnificativă din tine prin aranjamentele alese. În articolul de azi o să-ți prezentăm câteva sfaturi importante de care să ții cont în amenajarea noii tale case.

Iată 3 pași de urmat în clădirea căminului la care visezi:

1.  Alege culorile potrivite

ADVERTISING

Culorile au un impact major asupra stării de spirit și a atmosferei generale dintr-o locuință. Fiecare culoare aleasă îți poate influența diferit dispoziția, așa că este important să alegi nuanțele potrivite pentru fiecare cameră. Astfel, în cazul în care îți dorești un mediu calm și relaxant, ar fi indicat să alegi tonuri neutre precum bej, gri sau alb. În schimb, dacă vrei să adaugi energie și dinamism într-o cameră, alege culori mai îndrăznețe, precum galben, verde sau albastru. Dacă nu știi cum să combini culorile dintr-o încăpere pentru a crea ceva armonios, intră pe Muralistore.ro și echipa de specialiști de acolo îți poate oferi consultanță în alegerea nuanțelor potrivite pentru locuința ta. Astfel, poți lăsa deciziile importante pe mâna specialiștilor.

ADVERTISING

2.  Personalizează

Transformarea unei case într-un cămin autentic nu se poate realiza fără să-ți personalizezi întregul spațiu. Poți face acest lucru foarte simplu alegând câteva elemente emblematice pentru tine pe care să le transpui în obiecte de decor. Poți alege tablouri, postere sau fotografii care te inspiră sau îți aduc aminte de evenimente speciale din viața ta. Poți înrăma poze de familie sau călătorii și să le plasezi strategic în spații vizibile, pentru a aduce un strop de personalitate fiecărei camere. Apoi, ai mai putea integrează în decor suveniruri din călătorii sau obiecte care au o semnificație specială pentru tine. Orice obiect cu o însemnătate deosebită pentru tine este perfect pentru a-l utiliza ca piesă de decor.

ADVERTISING

3.  Creează o atmosferă confortabilă

Confortul este cheia atunci când vine vorba despre crearea unui cămin primitor. O locuință aspectuoasă nu este destul pentru a te face să te simți ca acasă, ci va trebui să-ți ofere un sentiment de relaxare și siguranță. Pentru a crea ambianța perfectă, este important să ții cont în primul rând de lumină. Optează pentru corpuri de iluminat care să ofere o lumină caldă și blândă pentru a contura o atmosferă cozy. Lămpile de podea vintage sau cele de masă cu becuri LED cu tonuri calde sunt ideale pentru a crea o atmosferă relaxantă în fiecare seară. Apoi, pentru a completa decorul, investește în materiale care oferă o senzație de confort precum pernele moi, păturile pufoase și covoarele groase care adaugă o senzație de căldură și intimitate.

Toate acestea fiind spuse, dacă vrei să-ți transformi noua locuință într-un adevărat cămin personalizat și confortabil, este esențial să ții cont de sfaturile de mai sus. Cu puțină viziune și creativitate poți obține exact ceea ce îți dorești.