Concurs de creație teatrală și literară la Teatrul Dramaturgilor Români

Afis-Scarta-scarta-pe-hartie-Concurs-de-creatie-te

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români și Biblioteca Metropolitană București anunță lansarea concursului de creație teatrală și literară – SCÂRȚA, SCÂRȚA PE HÂRTIE.

Titlul proiectului este stabilit în contextul împlinirii a 170 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale (30 ianuarie 1852) și a 110 ani de la moartea sa (9 iunie 1912). 

Concursul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-24 ani (se vor juriza textele pe două categorii de vârstă: 14-18 ani și 19-24 ani) și va debuta pe 30 ianuarie. 

ADVERTISING

Participanții vor scrie texte inedite folosind obligatoriu următoarele replici/expresii: Bravos, națiune!, Eu pentru cine votez?/ Curat murdar/ Certicat medical/ Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm!/ Pozițiune turmentată/ Mofturi!/ Sfânta Constituțiune/ Cap ai, minte ce-ți mai trebuie?/ A venit căldura, a trecut durerea.

Textele pot fi monodrame (cu durata estimată a reprezentării de 30-40 minute) sau proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu) și vor fi trimise pe adresa eu.scriu@teatruldramaturgilor.ro până la data de 1 iunie. 

ADVERTISING

Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 iunie 2022. Juriul va fi compus din cei doi Manageri ai instituțiilor implicate, și anume: Ramona Ioana MEZEI (Manager BMB) și Marius BODOCHI (Manager TDR), precum și un actor/regizor/dramaturg ales ulterior.

Premiile vor consta în invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de TDR și BMB, precum și în prezentarea publicului larg a textelor prin spectacole - lectură/online.

Scopul proiectului este dezvoltarea și încurajarea creativității tinerilor în realizarea unor texte literare, precum și cunoașterea operei marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. 

ADVERTISING

Regulamentul poate fi consultat pe site-urile celor două instituții: www.teatruldramaturgilor.ro și www.bibmet.ro