Ce trebuie să știi înainte de a intra în sala de fitness pentru prima dată

Ce trebuie să știi înainte de a intra în sala de fitness pentru prima dată

Un stil de viață activ aduce nenumărate beneficii pentru corp, minte și starea generală de bine. Dacă ți-ai propus să faci o schimbare, printr-o rutină sănătoasă de sport în sala de fitness, însă este prima dată când urmezi acest parcurs, îți prezentăm câteva sfaturi care să te ajute. 

Începe cu un plan

Entuziasmul începerii unui nou sport poate fi mare, la început, și cu planuri pe care propriul corp nu ți le poate accepta. Dacă nu ai fost o persoană prea activă până să ajungi în sala de fitness, atunci nu îți propune să mergi șapte zile din șapte să execuți nenumărate exerciții. 

Începe printr-un plan de exerciții adaptate nivelului de experiență, iar cel mai bine ar fi să te lași ghidat de un antrenor personal. Acesta va ști unde și ce să lucreze, astfel încât întreg procesul să fie unul natural și etapizat, pentru ca rezultatele să apară în timp. 

ADVERTISING

Alege un echipament confortabil

Ca în orice altă activitate, echipamentul este definitoriu în efectuarea exercițiilor corecte. Astfel, chiar înainte de a-ți face abonamentul la sală, alege echipamentul. Iată câteva sfaturi care să te ajute să alegi echipamentul potrivit:

  • îmbrăcămintea trebuie să fie din fibre elastice, care să nu rețină transpirația;
  • alege o pereche de adidasi fitness dama calitativi, care să îți permită să faci mai multe tipuri de exerciții;
  • colanții de sală sunt potriviți pentru antrenamente ușoare și intense;
  • nu uita de o geantă încăpătoare, unde să ai loc pentru tot ce este necesar la sală.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ai grijă la alimentație

Pentru un fizic de invidiat și o stare generală optimă, sportul și alimentația sunt cei mai buni prieteni. Prin urmare, înainte de orice antrenament pe care ți-l dorești la sala de fitness, acordă atenție și alimentației. 

O dietă echilibrată, bogată în vitamine și nutrienți, te va ajuta să duci la capăt unele exerciții pe care le poți considera prea grele, la început. Stabilește un plan alimentar în funcție de obiectivele pe care ți le-ai setat înaintea începerii antrenamentelor și prioritizează alimentația în egală măsură ca sportul, pentru a te bucura de rezultate uimitoare. 

ADVERTISING

Stabilește pauze

Pentru a nu abandona înainte de a definitiva un antrenament adaptat nevoilor tale, este important să ai pauze destul de dese. Ele vin în ajutorul corpului tău, pentru a face față schimbărilor fizice. 

Începe treptat, prin câteva zile pe săptămână în sala de fitness, iar atunci când simți că nu mai poți, să nu te forțezi și să îți acorzi libertatea de a alege zilele în care vrei să faci antrenamentele. 

Nu sări niciodată peste încălzire

O regulă pe care trebuie să o respecți la fiecare antrenament din sala de fitness, indiferent de complexitatea lui, este să nu sari peste încălzire. O încălzire corectă include pregătirea tuturor grupelor de mușchi pentru efort, pentru a elimina accidentările. La fel de importante sunt și exercițiile de stretching la finalul antrenamentului, astfel încât să îți ofere protecție pentru contracturile musculare. 

Încălzirea durează în jur de 15 minute și, odată făcută corect, ai și mai multă energie pentru antrenamentul pe care ți l-ai propus în ziua respectivă, la sală. 

Monitorizează ritmul cardiac

Pentru a-ți monitoriza ritmul cardiac, te poți ajuta de brățările de fitness ori de ceasurile smart. Sunt de folos deoarece, odată ce știi rata bătăilor inimii, poți și să monitorizezi exact intensitatea efortului depus și vei ști cu ce fel de intensitate îți vei termina antrenamentele. Pe lângă asta, monitorizarea ritmului cardiac te ajută la estimarea numărului de calorii consumate în timpul efortului fizic. 

Acestea sunt doar unele dintre sfaturile pe care este important să le urmezi, înainte de a începe primele antrenamente la sala de fitness. Îți vor fi de ajutor pentru a-ți forma o rutină a corpului și pentru a avea un început promițător, cu rezultate care să se observe în timp și să dureze.