Care sunt costurile pentru repararea unui display de telefon

Care sunt costurile pentru repararea unui display de telefon

Telefonul mobil este unul dintre cele mai utilizate gadgeturi de tineri și adulți deopotrivă. Acesta oferă numeroase beneficii și „shortcuts” pentru  activitățile de zi cu zi, pentru sarcinile de la locul de muncă, pentru școală sau pentru alte domenii. Ce faci atunci când display-ul smartphone-ului tău este defect și nu funcționează așa cum ți-ai dori? Ei bine, este timpul să-l repari!

Costul reparării unui telefon diferă de modelul acestuia, cât și de problema întâmpinată. Înlocuirea sticlei ecranului de la telefonul tău va fi o investiție mai mică, spre deosebire de înlocuirea întregului display. Află deci care sunt costurile, în medie, pentru repararea display-ului în funcție de problemele întâmpinate, iar dacă ai nevoie de un ecran nou, atunci cumpără un display pentru telefonul tău de pe powerlaptop.ro.

ADVERTISING

Criterii ce influențează costul de reparare al unui display de telefon

Pentru început este important să ai în vedere modelul telefonului mobil, costul unei reparații și comenzi de display pentru iPhone 11 va fi mai mare, spre deosebire de un telefon Apple din generațiile anterioare, asemeni și la modelele de Android. 

În al doilea rând, există numeroase alte criterii de natură fizică sau de software ce pot influența prețul ecranului reparat sau înlocuit. Așadar, iată unele dintre exemplificările care vor duce la un preț mai mic sau mai piperat pentru repararea ecranului:

  • Tipul de ecran în funcție de tehnologie - TFT LCD, IPS-LCD, OLED, AMOLED și Super AMOLED;
  • Tipul de ecran în funcție de starea tehnică - originale noi, originale second-hand, recondiționate sau aftermarket;
  • Locul în care este defect display-ul - sticla de suprafață, touchscreen-ul - partea tactilă sau întregul ecran;
  • Durata reparației unui display - în funcție de condiția acestuia (înlocuire ecran, recondiționare sticlă etc.), de modelul telefonului reparația poate dura între 2-3H și 1-2 zile.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cât costă ecranul spart la un telefon?

Prețurile, după cum ai observat, diferă în funcție de defecțiunea întâmpinată, tipul ecranului și brandul produsului. De exemplu, pentru un telefon iPhone, prețul pentru un ecran original nou poate ajunge la aproximativ 60% din costul telefonului, pe când unul second hand sau recondiționat va ajunge la 30-40% din prețul gadgetului. 

Pe de altă parte, pentru un Samsung Android vei scoate din buzunar aproximativ 50% din costul total al telefonului pentru un ecran nou, pe când la unul original second hand, recondiționat sau aftermarket, costul nu va depăși 40% din prețul de achiziție al dispozitivului.

ADVERTISING

La alte branduri de telefon, precum OnePlus, Nokia, LG, Allview, Motorola, Xiaomi etc., vei întâlni în special ecrane de înlocuit fie ele recondiționate sau aftermarket. Prețurile variază între 40 – 50% din costul smartphone-ului. Pentru alte firme de telefoane, mai puțin cunoscute, s-ar putea să nu găsești deloc ecran de înlocuit.

Când beneficiezi de garanție?

Telefoanele mobile cumpărate de la un furnizor de încredere oferă garanție pentru o perioadă de 1 sau 2 ani, astfel încât dacă întâmpini anumite probleme cu dispozitivul, îl poți trimite la vânzător pentru a beneficia de respectiva garanție. Cu toate acestea, nu în toate situațiile te poți bucura de o reparație gratuită. 

De exemplu, în cazul în care ecranul dispozitivului este spart în urma unui impact puternic: a fost lovit, a picat de la înălțime, a fost călcat, aruncat în apă etc.,  toate aceste situații nu sunt incluse în obiectul garanției. Ce poți face? Du telefonul la un service de reparații, contra cost, iar ulterior vei putea beneficia de o garanție, pentru o anumită perioadă,  de la firma respectivă GSM.

După cum ai observat, costurile pentru reparația telefonului variază în funcție de problema întâmpinată, dacă aceasta ține doar de sticla dispozitivului sau și de touchscreen. Ține cont de sfaturile oferite și găsește întotdeauna cele mai bune soluții pentru tine și smartphone-ul tău!