Operatorii din turism solicită ca cetăţenii nevaccinaţi care vin din ţările de pe lista galbenă să nu mai stea în carantină, dacă se testează

Operatorii din turism solicită ca cetăţenii nevaccinaţi care vin din ţările de pe lista galbenă să nu mai stea în carantină, dacă se testează

Cetăţenii nevaccinaţi care vin din ţările aflate pe lista galbenă nu ar mai trebui să stea în carantină dacă se testează la intrarea în ţară, susţine Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

"Ca urmare a campaniei eficiente de vaccinare, România are astăzi un indice epidemiologic extrem de mic, 99. Astfel că aproape toate ţările unde merg acum românii sunt pe lista galbenă, iar cei care se întorc trebuie să stea 10 sau 14 zile în carantină. Noi cerem să existe un indice fix, 400 sau 500, sub care cei care nu sunt vaccinaţi şi vin din aceste ţări să nu mai stea în carantină", a precizat Burcea.

ADVERTISING

În plus, pentru cei care vin din ţări cu indice mare, soluţia ar fi testarea la intrarea în ţară, astfel încât oamenii să nu mai stea în carantină.

"De asemenea, pentru cei care vin din ţări cu indice mare, 700-800, am propus prim-ministrului şi domnului Arafat să se facă centre de testare în aeroport şi, decât să stea toată lumea în carantină, se testează şi vor sta în carantină doar cei care sunt pozitivi. Astăzi, aceste teste au rate 3-4%. De ce să stea 200 de oameni, spre exemplu, în carantină, când pot sta 6?", a susţinut reprezentantul ANAT.

ADVERTISING

"Sunt două propuneri simple şi concrete şi aşteptăm răspuns", a continuat el.

Burcea şi-a exprimat speranţa că acest lucru se va clarifica într-o săptămână.

"Să nu uităm că această carantină este un concediu medical care se plăteşte de către stat. De ce să plătească statul pentru turiştii care nu sunt infectaţi?", a precizat vicepreşedintele Asociaţiei.

El a mai spus că jumătate dintre ţările UE au renunţat cu totul la lista galbenă şi la carantină.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇