Verdictul lui Victor Pițurcă în ce privește grupa României de la EURO 2024

Verdictul lui Victor Pițurcă în ce privește grupa României de la EURO 2024

România a fost repartizată la tragerea la sorți care a avut loc la începutul lunii decembrie la Hamburg în grupa E de la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și învingătoarea barajului B din Nations League, una dintre Bosnia, Islanda, Ucraina sau Israel.

Antrenorul care a condus România la EURO 2008, fostul selecționer Victor Pițurcă a oferit o analiză a șanselor României în această componență, spunând că grupa pare una accesibilă la prima vedere și că echipa noastre are reale șanse de calificare mai departe: „La un turneu final nu există grupe ușoare. Pot exista grupe foarte grele, cum am avut eu șansa (n.r – în 2008, cu Olanda, Italia și Franța). Poate a fost bună și acea grupă pentru că n-aveai emoțiile pe care le ai când ai putea să învingi. Grupa mi se pare accesibilă. Băieții noștri au crescut în timp și putem să oferim românilor o surpriză. Sunt convins că belgienii s-au bucurat că au picat cu România, însă nu trebuie să se bucure înainte de a vedea echipa României. Nu știu dacă selecționerul lor a avut timp să vadă echipa României. Dacă va vedea ultimele jocuri, sper că nu va mai fi atât de bucuros și atât de convins că va învinge România.

ADVERTISING

Calificarea la EURO a fost un moment extrem de important pentru fotbalul românesc, pentru chipa națională și un rezultat excelent. Să termini neînvins, pe primul loc, e o mare performanță. Aș vrea să felicit pe această cale Federația, cluburile care au dat jucători și staff-ul tehnic. Am spus tot timpul că avem jucători care pot face performanță. N-am fost credibil. 90% din cei care dădeau interviuri spuneau că n-avem echipă, n-avem jucători. Eu am spus lucrul acesta și iată că am dreptate. Din ce am văzut eu, Ucraina va fi a treia adversară. Ei ar fi trebuit să fie calificați, au avut penalty clar cu Italia. Ei au prima șansă, dar nu se știe sigur. Sunt două meciuri de baraj și se poate întâmpla orice, însă ei au echipa cea mai bună.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu cred că sunt șanse să ieșim din grupă, însă până la începerea turneului final mai e destul timp. Să lăsăm timpul să treacă, să vedem ce se va întâmpla cu jucătorii noștri până atunci, să avem parte de jucătorii cei mai valoroși, ei să mai crească și atunci vom vedea ce va fi", a spus Victor Pițurcă, într-un interviu pentru televiziunea PRO Tv și Sport.ro.

România va evolua la EURO pe 17, 22 și 26 iunie, în Munchen, Koln și Frankfurt.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!