UEFA a stabilit urnele pentru viitoarea ediție de Nations League. Cum arată o posibilă grupă pentru România

UEFA a stabilit urnele pentru viitoarea ediție de Nations League. Cum arată o posibilă grupă pentru România

Forul oficial al fotbalului european, UEFA a stabilit urnele pentru viitoarea ediție de Nations League, sezonul 2024/2025, acolo unde România va face parte din Liga C, după retrogradarea care a avut loc în ediția trecută.

Trupa lui Edi Iordănescu a fost pe ultimul loc în grupa a patra din Liga B, sezonul precedent, într-o grupă cu Finlanda, Bosnia și Muntenegru. Astfel, vom fi în Liga C în proxima competiție, iar tragerea la sorți pentru grupe va avea loc pe 8 februarie 2024, ora 19:00, la Paris.

Până atunci, UEFA a anunțat urnele, România fiind cea mai bună formație din divizia a treia, a 33-a per total la nivel continental. Vom fi în prima urnă din Liga C, alături de Suedia, Armenia și Luxemburg:

ADVERTISING

Urna 1: ROMÂNIA, Suedia, Armenia, Luxemburg

Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe 

Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru 

Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar*, Estonia, Letonia

În martie 2024 va avea loc un meci de baraj între Lituania și Gibraltar. Câștigătoarea va rămâne în liga C, pierzătoarea coboară în liga D. Putem avea așadar o grupă din nou cu Kosovo și Belarus, fostele noastre adversare din preliminariile pentru EURO 2024. Și putem întâlni Slovacia, așa cum o vom face chiar la EURO, într-un meci ce acum pare că va fi decisiv pentru calificarea în optimi, programat pe 26 iunie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O variantă de grupă ușoară pentru România ar fi: Insulele Feroe, Cipru, Letonia, în timp ce o grupă dificilă ar suna cam așa: Kosovo, Slovacia, Belarus.

UEFA Nations League explained: How it works

E important de spus că această ediție de Nations League va fi criteriu posibil de calificare pentru Mundialul din 2026. Meciurile vor avea loc în 2024, între lunile septembrie și noiembrie, cu câte 2 partide pe lună.

La barajul pentru calificarea la Mondial vor participa cele 12 echipe care termină grupele preliminare pe poziția secundă, plus cele mai bune 4 câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor care nu termină grupele preliminare pe una dintre primele două poziții.

ADVERTISING

Mai mult decât atât, nu numai câștigătoarele de grupă promovează în Liga B, ci și locurile 2 din LC pot să promoveze după un baraj cu locurile 3 din Ligile B.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!