Un sportiv rus scrie istorie în NHL

Alex Ovecikin, starul echipei Washington Capitals, a marcat al 40-lea său gol în actuala ediţie a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă, duminică, în meciul pierdut pe teren propriu în faţa formaţiei Dallas Stars (scor 2-3).

Acesta este al 12-lea sezon din NHL în care Ovecikin înscrie cel puţin 40 de goluri, jucătorul lui Capitals egalându-l astfel pe legendarul hocheist canadian Wayne Gretzky, care a reuşit aceeaşi performanţă în cariera sa.

În vârstă de 36 ani, Alex Ovecikin joacă de 17 sezoane la Washington Capitals, fiind al treilea marcator din istoria Ligii nord-americane, cu un total de 770 de goluri.

ADVERTISING

Wayne Gretzky a reuşit să înscrie minimum 40 de goluri în nouă sezoane disputate sub culorile echipei Edmonton Oilers, iar apoi a reuşit aceeaşi performanţă în alte trei sezoane, în tricoul formaţiei Los Angeles Kings. El a mai jucat pentru echipele St Louis Blues şi New York Rangers înainte de a se retrage, în 1999, după 20 de sezoane în NHL.

Gretzy este liderul clasamentului istoric al marcatorilor din NHL, cu 894 goluri, urmat de compatriotul său Gordie Howe, cu 801 goluri.

Rezultate înregistrate duminică în NHL:
Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 2-3, după prelungiri
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 4-6
Carolina Hurricanes - New York Rangers 0-2
Washington Capitals - Dallas Stars 2-3
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 4-2
Philadelphia Flyers - New York Islanders 2-1

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇