Tommy Paul se califică în semifinale la Australian Open

Tommy Paul se califică în semifinale la Australian Open

Tenismanul american Tommy Paul, numărul 35 mondial, s-a calificat în prima sa semifinală de Mare Şlem, învingându-l cu 7-6 (8/6), 6-3, 5-7, 6-4 pe compatriotul său Ben Shelton, miercuri la Australian Open.

„Sunt încântat să mă aflu aici. Să petreci două săptămâni la un turneu de Mare Şlem este un vis pentru orice jucător de tenis. Aşa că faptul în acest moment sunt în semifinale acestui turneu este incredibil”, a declarat Paul.

La 25 de ani, jucătorul din Statele Unite nu a depăşit niciodată optimile de finală la o competiţie de Grand Slam (fază atinsă în 2022 la Wimbledon).

ADVERTISING

El îl va înfrunta vineri la Melbourne pe sârbul Novak Djokovic, numărul 5 mondial, sau pe rusul Andrei Rublev (nr. 6), pentru a încerca să acceadă în finală.

Tommy Paul este primul american care a accede în ultimul careu la Australian Open după Andy Roddick în 2009. El este, de asemenea, al treilea american în activitate care joacă o semifinală în Marele Şlem, după John Isner (Wimbledon 2018) şi Frances Tiafoe (US Open 2022).

Ben Shelton (20 ani), aflat pe locul 89 ATP, este cel mai slab clasat jucător din Statele Unite care a atins sferturile de finală la turneele de Grand Slam, după Todd Martin (US Open 2000) şi cel mai slab clasat american care a acces în această fază la Australian Open, după Michael Chang în 1996.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Openul Australiei a fost, de altfel, primul turneu în afara Statelor Unite la care Ben Shelton a luat parte până acum.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇