Steagul lui Espanyol flutură trist! Clubul catalan e la un pas de retrogradare după 28 de ani

Steagul lui Espanyol flutură trist! Clubul catalan e la un pas de retrogradare după 28 de ani

Clubul catalan de fotbal Espanyol Barcelona este aproape de colaps și e la doar un fir de păr de o retrogradare rușinoasă, prima după 28 de ani.

Duminică, Espanyol, fosta echipă antrenată de Costel Gâlcă, a pierdut acasă cu Leganes în etapa cu numărul 34 din La Liga, iar a doua echipă ca valoare din Barcelona este ca și retrogradată. Trupa antrenată de Rufete, fost mijlocaș la Valencia, are doar 24 de puncte cu 4 etape înainte de final. Poate retrograda matematic luni sau etapa viitoare, chiar în derbiul cu FC Barcelona.

ADVERTISING

Ultima dată când Espanyol pica în Segunda se întâmpla în sezonul 1992/1993. Atunci, Barca, rivala din oraș, lua titlul, iar Espa termina pe 18 și juca un baraj pe care avea să îl piardă dramatic cu Santander.

Culmea este că în sezonul trecut, gruparea în alb și albastru juca în Europa League.

Duminică seara, Espanyol pierdea acasă cu Leganes, scor 0-1, gol marcat de Silva în minutul 53.

Sunt 11 puncte acum distanță între Barcelona și Eibar, Eibar având și un meci în minus de disputat, luni, această echipă fiind ultima care se afla pe loc de salvare.

ADVERTISING

Clubul catalan s-a fondat în 28 octombrie 1900, iar în prezent formația este patronată de un concern din China, patronat de Chen Yansheng.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇