Qatarul a convocat ambasadorul Germaniei după comentariile unui ministru privind Cupa Mondială

Qatarul a convocat ambasadorul Germaniei după comentariile unui ministru privind Cupa Mondială

Qatarul l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Germaniei în această ţară pentru a „protesta” împotriva comentariilor unui ministru, care a declarat că micul emirat din Golf nu ar fi trebuit să găzduiască Cupa Mondială, a declarat Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul de Interne Nancy Faeser a criticat, totodată, bilanţul Qatarului în materie de drepturile Omului într-un interviu televizat de joi, cu mai puţin de o lună înaintea Cupei Mondiale din 2022.

Ministerul de Externe din Qatar a înaintat ambasadorului un "protest" scris, conform unui comunicat oficial, citat de AFP.

ADVERTISING

Scrisoarea exprima "decepţia" statului Qatar şi respingerea categorică a declaraţiilor făcute de demnitarul german privind dreptul Qatarului de a găzdui Cupa Mondială 2022", cerând "lămuriri în privinţa acestor declaraţii".

Într-un interviu acordat reţelei ARD difuzat joi, ministrul german a declarat: "Pentru noi, în calitate de guvern german, găzduirea turneului de către Qatar a fost foarte delicată".

"Sunt criterii ce trebuiesc respectate şi ar fi mai potrivit ca o Cupă Mondială să nu fie atribuită unor astfel de state", a mai spus ministrul, care urma să se deplaseze luni cu preşedintele Federaţiei germane de fotbal în Qatar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ţara musulmană conservatoare face obiectul a numeroase critici privind tratamentul acordat muncitorilor migranţi, precum şi drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇