Principala favorită rămasă în cursă la US Open merge în optimi și îi amenință poziția Simonei Halep

Principala favorită rămasă în cursă la US Open merge în optimi și îi amenință poziția Simonei Halep

Sofia Kenin, campioana americană recent câștigătoare la Australian Open, își confirmă forma foarte bună de joc și se califică în optimi de finală la US Open, al doilea turneu de tip GS din acest an.

Tânăra de 21 de ani, 4 WTA, favorită 2 aici la Flushing Meadows, s-a impus noaptea trecută cu Ons Jabeur, Tunisia, 31 în lume, scor 7-6, 6-3.

Nu a fost un meci ușor, a durat o oră și 41 de minute, iar sportiva din Africa i-a ținut piept în dese rânduri lui Kenin, un mare talent apreciat de specialiști, deja confirmată după titlul de la AO din acest an, după acea finală în trei seturi câștigată cu Muguruza.

ADVERTISING

În optimi, Kenin o va întâlni pe Elise Mertens din Belgia, favorită 16, recent învinsă de Simona Halep în finala de la Praga. Kenin e principala favorită rămasă în joc aici la Flushing Meadows după eliminarea lui Pliskova în turul II, iar dacă va cuceri trofeul o va depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA, românca putând acum coborî maxim până pe locul 3 în ierarhia oficială a lumii.

Tot la US Open reamintim că sâmbătă seară, Sorana Cîrstea a ratat calificarea în optimi după ce a nu a fructificat trei mingi de meci consecutive în jocul cu Karolina Muchova din Cehia:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sorana Cîrstea, eliminată dramatic în turul 3 de la US Open

Iată și alte știri de mare interes legate de US Open, al doilea turneu de Mare Șlem din 2020:

"Cel mai bun antrenor din istoria tenisului" și-a ales favorita la câștigarea US Open

Alex Corretja spune că jucătoarele care s-au retras de la US Open nu iubesc tenisul

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!