Primele declarații ale campionului mondial David Popovici la sosirea în România

Primele declarații ale campionului mondial David Popovici la sosirea în România

Dublul campion mondial la înot David Popovici, aur la 100 și 200 de metri liber, a sosit duminică seara în România și a oferit primele sale declarații la Salonul oficial de primire al Aeroportului Internațional Henri Coandă din Otopeni.

El a fost însoțit de toată delegația care s-a întors de la Budapesta, de la Campionatele Mondiale de natație, alături și de spatistul Robert Glință, locul 8 în finala de 100 metri spate, plus locul 5 în finala de sâmbătă seara de la 50 de metri. Evident, Camelia Potec, campioana olimpică la natație în 2004, cea care în prezent ocupă funcția de președinte al Federației Române de Natație, a condus delegația care l-a întâmpinat pe David Popovici.

David Popovici, dublul campion mondial la 100 și 200 de metri liber, cu trei recorduri mondiale la juniori, unul după altul, bifate la Budapesta, a fost vizibil emoționat de această primire frumoasă și a declarat în fața reporterilor:

ADVERTISING

Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuit cu atât de multă lume, atât de multă atenție. Sunt doar eu însă, atât de natural. Mulțumesc celor ce au crezut în mine, cei ce vor crede în continuare. Le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au venit personal la bazinul de la Budapesta. Poate că multă lume ar vrea să fie în postura mea, să reprezint o țară atât de frumoasă, să simt alături atât de mulți oameni. Vă multumesc mult!”, a fost prima reacție, la cald, a marelui campion român.

Au urmat apoi și întrebările reporterilor, multe la număr, iar cele mai importante răspunsuri ale lui Popovici au fost, în mare, următoarele: ”Abia aștept să concurez la Europenele de juniori, ce vor avea loc la Otopeni, de pe 5 iulie. Aș vrea ca tribunele să fie arhipline, abia aștept ca fanii să ne strige numele și să ne simțim cu adevărat speciali. Mai urmează multe competiții pentru mine în această vară, una aglomerată, dar cele mai speciale pentru mine vor fi competiiile de la Otopeni.

ADVERTISING

Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună de acum înainte, pot doar să sper că valul pe care l-am creat acum va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta. Clar sportul are nevoie de resuscitare. Sper ca eu să pot clădi o cărămidă în această directe. Îmi doresc să promovez sportul, să ajut cât mai mulți copii să facă sport”.

Întrebat despre munca sa alături de echipa sa, dar și despre visurile pe care le are acum, după ce a cucerit deja două medalii de aur la Mondiale, David a adăugat: ”Eu și cu echipa mea avem o filosofie, să nu atingem niciodată perfectul absolut, dar să fim cât mai aproape. Ținta mea e să devin zilnic o versiune cea mai bună a mea. Cel mai mare vis al meu e să devin cel mai rapid om din lume pe distanțele mele. Iar alt vis este să inspir cât mai mulți oameni, pe lucrul la care sunt cel mai bun, înotul.

ADVERTISING

Ar fi minunat dacă foarte mulți copii de mâine s-ar apuca de înot. Mă bucur să aud că deja se întâmplă puțin asta. Sper ca înotul să îi ajute, să aibă un stil de viață mai sănătos, înotul e o cale minunată pentru a face asta, înotul e un sport complet, ajută la toate vârstele și asta se știe deja de foarte mulți ani”.

O întrebare interesantă din partea presei a fost și aceea dacă ar avea de ales între o decorație sau o distincție anume și construirea unui bazin nou în București, ce ar alege, marele campion a punctat clar: ”Ambele, căci cred că statul român este capabil să facă acest lucru, să aibă capacitatea de a oferi infrastructura necesară pentru dezvoltarea sportului românesc în general, a natației în cazul de față, nu e vorba acum că sunt eu Popovici sau colegul meu Robert Glință în discuție”.

La Salonul Oficial al Aeroportului "Henri Coandă" au mai fost prezenți Eduard Novak, ministrul Sportului, secretarii de stat Thomas Moldovan și Flavius Sirop, precum și alți reprezentați ai ministerului.

Trebuie amintit că Președintele României Klaus Iohannis i-a acordat cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. Iar Guvernul României a decis să-l premieze cu 1 milion de lei, echivalentul a 200.000 de euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇