Marele obiectiv al lui David Popovici după cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial

Marele obiectiv al lui David Popovici după cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial

David Popovici este deja dublu campion mondial la natație, în probele de 100 și 200 de metri liber, primul campion mondial la masculin pentru natația românească, și asta la doar 17 ani.

Însă lucrurile nu se opresc aici pentru tânărul deja mare campion, care a stabilit la Budapesta 3 recorduri mondiale la juniori unul după altul.

Înotătorul român are ca obiectiv o medalie olimpică, iar până acolo mai sunt doar doi ani, la JO 2024 de la Paris: „La medalii olimpice se gândește ca următorul pas, așteptăm la Paris acum. Da, acolo este visul cel mare. Am discutat și cu părinții și este normal să îți dorești, pas cu pas, să atingi culmile cele mai înalte”, a fost dezvăluirea făcută de Ionuț Popa, președintele lui CS Dinamo, clubul la care activează David, pentru Antena Sport.

ADVERTISING

Românul e primul înotător din lume care face dubla, aur la 100 și la 200 de metri liber la același Campionat Mondial, după 39 de ani, după americanul Tim Montgomery.

El va primi după aceste imense performante Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, dar şi 200.000 de euro din Fondul de rezervă al Guvernului.

Interesant este că Popovici e doar al șaptelea sportiv care primește această cea mai mare distincție din partea statului român, după Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emerich Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇