Prezentatorul unei emisiuni populare din Marea Britanie, comentariu controversat despre originile românești ale Emmei Răducanu: Englezii l-au acuzat că face "generalizări radicale"

Prezentatorul unei emisiuni populare din Marea Britanie, comentariu controversat despre originile românești ale Emmei Răducanu: Englezii l-au acuzat că face "generalizări radicale"

Adil Ray, prezentatorul emisiunii Good Morning Britain de la postul ITV, a publicat un comentariu despre originile românești ale Emmei Răducanu care a stârnit numeroase reacții adverse.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Adil Ray susține că britanicii o consideră pe Emma Răducanu „una de-a lor” pentru că are succes, în timp ce dacă ar fi fost o simplă muncitoare ar fi fost numită româncă.

"Dacă joci într-o finală la tenis ești britanică, dar dacă lucrezi în construcții, ești curier sau chelner ești româncă", a scris acesta pe Twitter.

ADVERTISING

Potrivit The Sun, comentariul său a atras un val puternic de critici din partea britanicilor. Ray a fost astfel acuzat că face "generalizări radicale".

"Adil, te susțin în ceea ce faci, dar acesta este un tweet prostesc, conceput doar pentru a provoca o reacție negativă. De ce?", a scris unul dintre comentatori.

"Ești privilegiat să ai acest statut și alegi să creezi prejudecați și să faci generalizări", i-a scris altcineva.

Pe de altă parte, au existat și voci care i-au dat dreptate lui Adil Ray, care într-un final a revenit cu un nou mesaj.

ADVERTISING

"Câte știri s-au referit la Emma Răducanu ca fiind un imigrant, copil de imigranți sau româncă ori din China", a răspuns acesta, după care a revenit și a susținut că imigranților nu le mai trebuie creată o imagine negativă: "Poate că unii dintre noi am crescut fiind abuzați sau etichetați pentru că eram imigranți. Când un imigrant flutură drapelul britanic ne aduce o uriașă mândrie și putere. Un moment rar în care putem răspunde după decenii de ură".

Născută din tată român și mamă chinezoaică, Emma Răducanu reprezintă Marea Britanie și a câștigat US Open complet surprinzător.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!