O națională calificată la EURO 2024 anunță că vrea să întâlnească România: ”Ar fi o grupă ușoară cu ei”

O națională calificată la EURO 2024 anunță că vrea să întâlnească România: ”Ar fi o grupă ușoară cu ei”

Una dintre echipele naționale deja calificate la EURO 2024 ar fi încântată să ajungă la turneul final din Germania în aceeași grupă cu naționala noastră, antrenată de Edi Iordănescu.

Cel puțin asta susține presa locală, și vorbim de cea sârbă, Serbia bifând calificarea la EURO duminică, după remiza de acasă cu Bulgaria, scor 2-2.

Presa din țara vecină scrie că România ar fi un adversar accesibil la Europeanul din vara următoare. Ei spun că, spre deosebire de alte naționale din urna 2, România ar fi un adversar de preferat.

ADVERTISING

„Cea mai dificilă grupă a noastră ar fi una cu Franța, Danemarca și Italia/Croația, iar cea mai ușoară, dacă o putem numi așa, ar fi cu Belgia, România și Slovenia/Scoția. Cea mai dificilă adversară va veni din prima urnă, unde nu avem nimic de ales pentru că nu știm care este mai puternică. Să fie gazda Germania, să fie Portugalia, Franța, Anglia, Spania sau Belgia? Cu siguranță nu ne putem aștepta la noroc în privința numelui care va veni din prima urnă.

Totuși, din urna a doua lucrurile pot deveni cruciale. Dacă evităm Danemarca, Austria, care a arătat excelent în preliminarii, poate și Albania din cauza conotațiilor politice, ar fi de dorit să înfruntăm Ungaria sau România, asta dacă românii nu vor pierde contra Elveției în ultima etapă”, scriu sârbii de la cotidianul Blic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Serbia, sub denumirea de Iugoslavia, are două finale de Campionat European în palmares, în 1960 și 1968.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!