Novak Djokovici este pentru a zecea oară campion la Australian Open

Novak Djokovici este pentru a zecea oară campion la Australian Open

Tenismenul sârb Novak Djokovici a triumfat în finala de la Australian Open, primul trofeu de Mare Șlem al anului, după un ultim act în care a dispus de rivalul său grec Stefanos Tsitsipas, în trei seturi.

Scorul a fost 6-3, 7-6, 7-6, după un meci care a durat 2 ore și 59 de minute.

Nole intră în istorie după acest titlu cucerit, căci el ajunge la 22 de trofee de Mare Șlem în carieră și astfel îl egalează pe marele său rival Rafael Nadal.

A fost o partidă controlată în mod autoritar de sârb, care s-a impus rapid în primul set, dar apoi a avut ceva de furcă în fața tenacelui său adversar, care ardea de nerăbdare să pună mâna pe primul său Grand Slam din carieră.

Nu a fost să fie, iar lucrurile s-au decis în două tiebreakuri consecutive, acolo unde Djokovici a dovedit mai multă maturitate și experiență exact în momentele cheie, care au și decis de altfel finala.

ADVERTISING

Este așadar al zecelea titlu din panoplie pentru Djokovici aici la Australian Open, de departe cel mai titrat jucător de la Antipozi, ca în cazul lui Nadal la Roland Garros, sau al lui Federer la Wimbledon. De altfel, ultima înfrângere a lui Nole aici la Melbourne vine abia în 2015, la coreeanul Chung.

După această finală, Djokovici revine în fotoliul de lider al clasamentului ATP, cu 7070 de puncte. În această ediție de AO, Nole a pierdut doar un singur set. Va fi a 374-a săptămână de number one în clasament pentru el. Plus 28 de victorii la rând pentru jucătorul european aici în Melbourne Park.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!