Novak Djokovic va putea participa la Australian Open 2023

Novak Djokovic va putea participa la Australian Open 2023

Novak Djokovic urmează să primească viza pentru a putea participa la Australian Open 2023.

Djokovic a primit o interdicție de trei ani de a intra în Australia, după ce a fost deportat dramatic în ajunul Openului din acest an, din cauza problemelor legate de statutul său de vaccinare împotriva COVID-19.

Ministrul imigrării, Andrew Giles, a anulat această interdicție și urmează să îi acorde lui Djokovic o viză pentru a se întoarce în Australia pentru turneul din ianuarie, scrie ABC News.

În timp ce statutul de vaccinare împotriva Covid-19 nu mai reprezintă un obstacol pentru fostul număr unu mondial, avocații lui Djokovic au petrecut luni de zile încercând să anuleze interdicția.

ADVERTISING

Chiar ieri, Djokovic le-a spus reporterilor că avocații săi încă așteaptă să primească vești de la guvernul australian.

"Nimic oficial încă. Așteptăm. Ei comunică cu guvernul Australiei. Asta este tot ce vă pot spune deocamdată", a spus Djokovic după ce a câștigat meciul de deschidere de la Finalele ATP de la Torino.

Înainte să apară vestea, CEO-ul Tennis Australia, Craig Tiley, și-a exprimat, de asemenea, optimismul că guvernul îi va permite lui Djokovic să intre în țară.

„Există un proces normal de solicitare a vizei prin care toată lumea trece. Nu cred că ar trebui să existe vreun tratament preferenţial pentru nimeni. Știu că Novak vrea să revină la competiție. El iubește Australia și este locul unde a avut multe rezultate importante", a spus Tiley pentru AAP.

ADVERTISING

Novak Djokovic a câștigat de nouă ori Australian Open, ultima oară în 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇