Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui său și câștigă cursa de pe legendarul circuit de la Monza

Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui său și câștigă cursa de pe legendarul circuit de la Monza

Băiatul fostului uriaș pilot de Formula 1 Michael Schumacher, Mick, începe deja să facă istorie pentru categoria sa de vârstă în cursele moto.

Mick Schumacher a câștigat cursa desfășurată pe circuitul de la Monza, Italia, circuitul de casă al trupei Ferrari. Pilotul de 21 de ani o reprezintă pe Ferrari în Formula 2, divizia secundă a Marelui Circ, loc unde s-au născut marii campioni și de unde echipele mari de F1 își aleg viitorii componenți.

F2 Feature Race Highlights | 2020 Italian Grand Prix

Plecând al șaptelea pe grila de start, micul Schumacher a reușit un start fulminant, ajungând de pe locul 7 până pe poziția secundă. Cu o intrare inteligentă la boxe, Schumacher a câștigat timp substanțial în fața rivalului său Callum Ilott, pe care până la urmă l-a depășit și a trecut primul în fața steagului în pătrățele albe și negre. Aceasta este a doua victorie din cariera de profesionist a lui Schumacher junior.

ADVERTISING

Primul pilot de Formula 1 testat pozitiv cu noul coronavirus

Chiar sâmbătă se împliniseră 7 ani de la ultima cursă din cariera tatălui său. Mick a debutat în F2 pentru Ferrari, într-o cursă test, pe 2 aprilie 2019.

Acesta are deja în palmares titlul în clasamentul general la Formula 3, unde a concurat pentru echipa Prema, un satelit italian al marelui Ferrari.

Iată și alte știri interesante din Formula 1 pe care le puteți citi pe SpotMedia.ro:

Starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 Alex Zanardi s-a îmbunătăţit simţitor

ADVERTISING

Kimi Raikkonen a doborât un nou record în Formula 1


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇