Starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 Alex Zanardi s-a îmbunătăţit simţitor

Starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 Alex Zanardi s-a îmbunătăţit simţitor

Starea de sănătate a fostului pilot italian de Formula 1 Alex Zanardi, care a suferit răni grave la cap într-un accident suferit în luna iunie, s-a îmbunătăţit simţitor de când el a fost internat la terapie intensivă pe 24 iulie, a indicat miercuri spitalul San Raffaele din Milano, potrivit AFP.

„Din acest motiv, el este în prezent asistat şi supus unui tratament semiintensiv la unitatea de neuroreanimare, condusă de profesorul Luigi Beretta”, a precizat spitalul.

Zanardi, în vârsta de 53 ani, cvadruplu campion paralimpic la ciclism, se afla pe bicicleta sa modificată pentru mâini, în momentul în care a fost lovit de o maşină pe 19 iunie, pe o autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena, suferind multiple leziuni la cap şi în zona maxilo-facială.

ADVERTISING

Ayrton Senna, desemnat cel mai rapid pilot din istoria Formulei 1

Spitalizat mai bine de o lună la Siena, unde a suferit trei operaţii, campionul italian a fost transferat într-un centru de recuperare unde a petrecut doar câteva zile. După ce starea lui s-a agravat, Zanardi a fost internat din nou la terapie intensivă, la Milano.

Dublu campion în Champ Car (actualul IndyCar), în 1997 şi 1998, Alex Zanardi a luat startul în 41 de Mari Premii de Formula 1, în marea majoritate sub culorile echipei Lotus, între 1991 şi 1999.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostul pilot a devenit una dintre marile figuri ale handisportului, după ce i-au fost amputate ambele picioare, în 2001, în urma unui teribil accident produs în timpul unei curse din campionatul CampCar, pe circuitul german Lausitzring.

Noul lui accident a stârnit un val de emoţii şi numeroase reacţii în Italia.

Citește și alte știri din Formula 1 pe SpotMedia.ro:

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Spaniei la Formula 1

Reacție dură a lui Vettel după o nouă ciocnire cu colegul său de la Ferrari în Formula 1

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇